Ny

Maste man ange vem som korde bilen?

Måste man ange vem som körde bilen?

Svaret på din fråga är att du, vid en sådan förfrågan, inte har någon skyldighet alls att uppge vem som har kört din bil. Det är polisen som måste bevisa vem föraren är och du behöver inte hjälpa till i detta arbete.

Vad händer om man blir fotad av fartkamera?

Fortkörning som fångas av en fartkamera utgör inte ett ägaransvar. Vid fortkörning som fångas av en fartkamera inleder polisen en utredning för att fastställa vem det var som körde. Om föraren kan identifieras kommer polisen skicka ett underrättelsedokument till denne, då dig, med bild och mätdata (hur fort du körde).

Hur fort får man köra för att bli av med körkortet?

Kör du mellan 10-20 km/h för fort får du normalt sätt bara en varning och möjligtvis mindre böter. På vägar med hastigheter över 40 km/h får du normalt sett varning vid hastigheter 20-30 km/h för fort. Kör du mer än 31km/h för fort kan du få körkortet indraget i minst 2 månader och böter.

Vad händer om man kör 100 på 80 väg?

För vägar med hastigheter på 60, 70, 80, 90, 100, 110 och 120 km/h är bötern mellan 1 500 och 4 000 kronor. Samma gäller för dessa vägar – ju fortare du kör desto mer får du betala om du blir stannad eller fotad.

Hur mycket drar fartkameran av?

Vid fartkameror slipper 99 procent av fortkörare böter.

Vem får betala böter fartkamera?

Vem får boten från Fartkameran? Det är till föraren som boten skickas. Dock kan i vissa fall en förfrågan skickas till bilen ägare om det inte går att identifiera föraren. Det är dock alltid föraren som får och ska betala boten.

När får man böter efter fartkamera?

Om jag tror att jag fastnat i en fartkamera, när kommer böterna? Det kan ta ungefär 2-3 veckor. Men ibland kan det längre tid än så. Beror på arbetsbelastning och om det är lätt eller svårt att identifiera föraren på bilden.

Hur lång tid tar det att få hem böter fartkamera?

Det finns ingen bestämd tid angående hur lång tid det kan ta att få brevet hem från polisen. Ibland tar det några veckor och i vissa fall några månader. När man åker fast i en fartkamera lyser en stark blixt som kommer från kameran. Har du inte känt av blixten har du troligtvis inte blivit tagen av en fartkamera.

När förlorar man körkortet på 60 väg?

I ditt fall körde du 80 km/h på en 60-väg, vilket innebär en hastighetsöverträdelse med 20 km/h, vid en så kallad högre hastighetsbegränsning. Det anses, enligt förarbeten till lagen, som en ringa överträdelse och ditt körkort kommer troligtvis inte att återkallas.

När blir man av med körkortet på 80 väg?

Detta innebär exempelvis att om man kör 30 km/h över hastighetsbegränsningen på en väg där högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h (80 km/h) kommer detta innebära att körkortet vanligtvis återkallas.

Vad händer om man kör 90 på en 80 väg?

Indraget Körkort – Vad Gäller Kör du väldigt mycket för fort kan du bli av med körkortet (få det indraget under en tid). Och detta utan att din förseelse behöver rapporteras till en åklagare. Polisen kan ta körkortet på plats men det är Transportstyrelsen som bestämmer om återkallelse och eventuell spärrtid.

Share this post