Trendig

Vad innebar Terrangkorningslagen?

Vad innebär Terrängkörningslagen?

Terrängkörningslagen (1975:1313), TKL, är en förbudslag för att skydda mark och vegetation mot skador samt djur och friluftsliv från störningar som orsakas av trafik med motordrivna fordon. Lagen förbjuder körning på barmark.

Vilket körkort till fyrhjuling?

Du ska ha förarbevis för terränghjuling. För att ta ett förarbevis krävs att du har gått en utbildning hos en behörig utbildare samt genomfört ett godkänt kunskapsprov hos en behörig provförrättare. Om du har ett körkort eller traktorkort som är utfärdat före år 2000 får du också köra terränghjuling.

Vad är terrängskoter?

Ett terrängmotorfordon är ett motordrivet fordon som i huvudsak används för person- eller godstransport i terräng. Terrängmotorfordon delas in i terrängvagnar och terrängskotrar.

Får man köra MC i skogen?

Cross får man endast köra på enskilda vägar, såsom skogsbilvägar som varken är allmänna eller kommunala. Detta förutsätter dock att crossen är terrängregistrerad. En oregistrerad cross får endast köras på inhägnade områden. Man får alltså inte köra cross ute i skogen.

Vad säger Grundregeln skoter?

Ett motordrivet fordon, släpfordon eller terrängsläp får inte lastas så att förarens sikt eller möjligheter att manövrera fordonet hindras. Lasten får inte heller skymma eventuella registreringsskyltar, strålkastare, lyktor etc.

Får man köra moped på stigar i skogen?

Motorfordon och privata vägar – du får inte köra bil, motorcykel eller moped på mark som inte är täckt med snö. Det gäller all mark, alltså även stigar, parkvägar eller i motionsspår. Du får bara köra snöskoter om det inte finns risk för att du skadar skogen eller marken under snön.

Får barn köra fyrhjuling?

Den får inte ha förbränningsmotor och ska vara avsedd för barn upp till 14 år. Ett barn på lekfordon anses i trafiken som gående. Det innebär att många ”barn-fyrhjulingar” är olagliga för barn, de klassas ofta som moped/motorcykel med de regler som gäller för dessa fordon (se ovan).

Vad räknas som terrängfordon?

Terrängfordon är ett motorfordon som är inrättat huvudsakligen för att självständigt användas till person- eller godsbefordran i terräng. Terrängmotorfordon delas in i terrängvagnar och terrängskotrar, alternativt i terrängmotorfordon och terrängsläp. En typ av terrängfordon är terrängbilar.

Vad gäller för traktor B?

Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen. Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.

Vad menas med Enduroreggad?

En enduro som är landsvägs registrerad skattad å besiktad samt försäkrat å rätt körkort… Händer inget om man kör laglig hastighet på vägen…

Share this post