Populära

Hur skicka poster?

Hur skicka poster?

För att det du skickar ska komma fram utan skador är det viktigt att du packar det rätt….Skydda din vara på bästa sätt

  1. Packa in föremålen i något mjukt som dämpar stötar.
  2. Skickar du flera föremål i samma låda är det viktigt att alla är ordentligt emballerade i separata förpackningar så att det inte skadar varandra.

Hur skickar man ömtåliga saker?

Packa ömtåliga varor Se till att varan inte ligger direkt mot ytteremballaget – det ska finnas plats för luftigt, stötdämpande material. Det är även viktigt att din vara ligger still i emballaget. Prova att skaka paketet och se om varan rör på sig. Gör den det behöver du fylla på med mer skyddande material.

Vad kan man posta paket i?

Tidningspapper är en klassiker som ofta fungerar bra att fylla på med. Bubbelplast är en annan, som dessutom agerar stötdämpare till varan du ska skicka. Wellpapp funkar också fint, och har fördelen att även fungera som ”uppdelare” av kartongen vid behov. Eller så mixar du allihopa för en riktigt stadig resa.

Hur skickar man skor?

Om jag skickar ett par skor slår jag in i bubbelplast och tidningspapper först och sedan ett lager sopsäck. Vid omtåligare grejer försöker jag hitta en lämplig kartong.

Hur skickar man paket säkert?

Så här skickar du Postförskott

  1. Använd omslag eller paket som skyddar innehållet väl.
  2. Ange både mottagarens och avsändarens namn och postadress.
  3. Skriv ut frakthandlingen och ange alla postförskottsuppgifter. Det gör du enkelt via Skicka Direkt.
  4. Lämna in på ditt närmaste serviceställe.
  5. Spara kvittot.

Kan man skicka mat på posten?

Olika tullregler beroende på transportsättet Om du tar in livsmedel till Sverige från ett land utanför EU gäller olika tullregler beroende på om du personligen transporterar livsmedlen hem till Sverige eller om du skickar livsmedlen med postpaket eller transportfirma.

Kan man lägga paket i postlådan?

Brev läggs direkt i postens brevlådor, men är ditt paket för stort går det också bra att lämna in det hos något av postens ombud. Maximal vikt för vanliga brev är också 2 kilo. Postpaket: Du som vill skicka lite större försändelser, på upp till 20 kilo styck, kan i stället välja postpaket.

Hur gör man om man vill skicka ett paket?

Det är enkelt att skicka Postpaket inrikes med Skicka Direkt. Du betalar porto via datorn och skriver ut frakthandlingarna direkt. Sedan är det bara att lämna in paketet till något av våra postombud. Du kan också köpa ditt paket från ett av våra postombud.

Hur skickar man ett stort paket?

Boka och spara Ska du skicka stora paket så har vi lösningen för dig. Vare sig du är privatperson eller företag, ska skicka inrikes eller utrikes, hittar du här det bästa alternativet för dina mer skrymmande försändelser.

Kan man skicka paket i en påse?

Följande är den typ av paketering PostNord rekommenderar när du ska skicka kläder med posten: Placera klädesplaggen i en plastpåse som kan förslutas. Använd ett tåligt yttre emballage som sluter så tätt som möjligt om innehållet – förslagsvis en kartong eller kraftigare plast.

Har PostNord kartonger?

Välj bland kuvert, påsar och kartonger i olika storlekar. Inrikes porto upp till 2 kg ingår. Alla vadderade påsar, presentpåsar och boxar är pantbara med appen Bower.

Hur skickar man böcker med posten?

Så här gör du för att skicka din bok Det absolut enklaste är att köpa ett emballage som inkluderar frakt hos Postnords ombud (Skall finnas hos alla). Det finns flera olika storlekar på emballaget. Men det vanligaste är att boken får plats i en fraktpåse M eller fraktpåse L.

Hur skickar man ett paket via postnord?

Hur gör man när man postar ett paket?

Hur skickar jag Postpaket inrikes? Det är enkelt att skicka Postpaket inrikes med Skicka Direkt. Du betalar porto via datorn och skriver ut frakthandlingarna direkt. Sedan är det bara att lämna in paketet till något av våra postombud.

Vad kan man skicka paket i?

Wellpapp och bubbelplast är återigen rekommendationer som emballage.

  • Ditt paket ska tåla oömma tag, och vilket transportmedel som helst.
  • Kom ihåg skrymmevikten när du ska skicka paket.
  • Kom ihåg att pallar ska kunna lastas på varandra för så billig frakt som möjligt.

Var kan man hitta stora kartonger?

Hos oss på Office Depot hittar du ett brett utbud av produkter som flyttlådor, wellpapplådor, papptuber, kartonglådor i olika storlekar och som passar till olika ändamål. Hos oss kan du även köpa adresslappar och fraktsedlar för paket och att sätta på flyttlådor eller kartonger.

Vart kan man få tag på kartong?

PostNord ansvarar för ett värde upp till 5 000 kr, inrikes. När du har packat allt ska kartongen gå att stänga helt. Kartongen köps hos postombud.

Share this post