Rekommendationer

Vad ska man kopa innan bebisen kommer?

Vad ska man köpa innan bebisen kommer?

VAD BEHÖVER DU INFÖR FÖRSTA BARNET?

  • Barnvagn. Hos oss hittar du barnvagnar utsedda till bäst-i-test i smidiga och snygga designer för alla mysiga promenader ni kommer ha.
  • Bilstol.
  • Bärselar & Bärsjalar.
  • Nappflaskor.
  • Amningsprodukter.
  • Amningskläder.
  • Mjölkersättningsprodukter.
  • Babygym.

När barn väljer bort en förälder?

Att barn har perioder av att föredra vilken förälder som ska lägga, trösta eller hämta på förskolan är vanligt, men också övergående. Ibland är det samma person som blir favoriserad i allt och ibland är barnet väldigt selektiv i vem som är bäst lämpad för vad.

När slutar barn att stoppa saker i munnen?

Små barn stoppar allt i munnen, som ett sätt att utforska omvärlden. För de flesta avtar detta behov av oral stimulans (= känselintryck från munnen) någon gång under förskoleåldern. Men det finns barn, ungdomar och vuxna som har en annorlunda upplevelse av sina sinnesintryck.

När förstår barn nej är ett nej?

De har rätt att ha oss vuxna som ”ordningsmän” en ganska stor del av resan. Det är först i åldern över 2-3 år som de rimligt kan inrymma och hantera betydelsen av ett nej med förväntningar på att de ska klara av att styra sig själva.

Måste man ha Spjälsängsskydd?

TT: Vilken nytta gör ett spjälsängsskydd? – Ursprungligen var de för att förhindra att barnet skulle fastna med huvudet och halsen mellan spjälorna, men med dagens sängar går inte det. Vi kan inte avråda från att använda dessa skydd, men om man gör det är det viktigt att de monteras korrekt.

Vad behövs för en nybliven mamma?

Visst är det mysigt att få köpa ett litet plagg eller leksak när det kommit en ny bebis i familjen eller bekantskapskretsen. Men i själva verket har föräldrar ofta redan köpt det mesta man behöver till barnet under första tiden – och den nyblivna mamman kanske allra helst vill ha något som är bara till henne.

När bara en förälder duger?

För de flesta familjer blir mammig- eller pappigheten inget problem. Den kommer och går utan att man känner behov av särskilda åtgärder. Men visst finns det saker man kan göra. Till exempel kan ett välplanerat miniäventyr på tu man hand betyda mycket för relationen mellan barnet och den ”bortvalda” föräldern.

Share this post