Frågor

Vad hander efter att man bestridit en faktura?

Vad händer efter att man bestridit en faktura?

Från punkten att du har bestridit fakturan kan det företaget välja att skicka vidare din överklagan, antingen till Inkasso eller Kronofogden. Kommer ditt bestridande till ett inkassoföretag vilket betyder att du får ett nytt betalningskrav men då från inkassoföretaget.

Hur protesterar man mot en faktura?

5 tips om du ska bestrida en faktura

  1. Kontakta företaget omgående om du upptäcker fel i fakturan.
  2. Bestrid fakturan innan förfallodagen eftersom du annars i onödan kan drabbas av kravkostnader.
  3. Bestrid felaktiga betalningskrav skriftligen, gärna genom att skicka e-post med mottagnings-kvittens.

Kan man skicka en Bestriden faktura till Kronofogden?

Så här gör du: Stryk ett streck över fakturan och skriv ”Invänder mot (bestrider) betalningsansvar – ej beställt”. Skicka din invändning (bestridande) via mejl eller rekommenderat brev så att datum och tid framgår. Returnera fakturan till avsändaren.

Vad händer om man bestrider ett betalningsföreläggande?

Är kravet fel ska du meddela oss att du invänder mot (bestrider) kravet. Den som ansökt (sökanden) kan begära att vi lämnar målet till domstolen. Går målet till domstolen och du förlorar kan du bli skyldig att betala rättegångskostnader.

Vad gäller vid fakturabetalning?

Du får fakturan i mailen eller i posten och betalar den sedan före förfallodatum. Det finns inte någon lagstadgad betalningsperiod utan sista betalningsdag ska stå på fakturan. Står det inte någon förfallodag ska du betala omedelbart. Om du betalar för sent kan du få betala påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

Hur bestrider man en faktura som företagare?

Kontakta i första hand företaget och begär rättelse. Be dem skicka kopia på avtalet eller inspelningen. Saknas avtal som styrker kravet, eller är det omöjligt att komma i kontakt med företaget, skriver du följande rakt över fakturan: ”Bestrider betalningsansvar eftersom fakturan inte stämmer med överenskommelsen”.

Kan man bestrida en faktura som man betalat?

Bestrida ett krav på betalning som är fel Om ett krav är helt eller delvis felaktigt så ska du inte betala den del som är fel, utan bestrida kravet. Att bestrida ett krav på betalning innebär att du, skriftligen, ska kontakta betalningsmottagaren och påpeka att kravet är felaktigt.

Är en faktura ett avtal?

Om du först tog kontakt med leverantören av tjänsterna (eller de tog kontakt med dig) och sedan diskuterade ett avtal utan att skriva under något så kan du anses ha ingått avtalet genom att betala fakturan.

Kan man skicka en Bestriden faktura till inkasso?

Det finns inget hinder mot att lämna över en bestriden faktura till ett inkassobolag, som då skickar ett inkassokrav till kunden. Dock ska ett inkassobolag egentligen inte skicka ut ett inkassokrav om bolaget vet att kunden har bestridit betalningsskyldigheten på ”saklig grund”.

Vad menas med att kravet är återkallat hos Kronofogden?

Om inkasso har återkallat sitt ärende innebär det sannolikt att de har insett att de inte kan vinna framgång i målet. Det innebär också att det är väldigt osannolikt att fordran skulle gå till Kronofogden eller prövas i rätten.

Kan man överklaga Kronofogden?

Du kan överklaga ett mål eller ärende från Kronofogden. Rätten att överklaga gäller både dig som privatperson och för företag. Beslut som kan överklagas är exempelvis skuldsanering eller utmätning av egendom eller lön. Ditt överklagande ska vara skriftligt och du ska skicka det till Kronofogden.

Share this post