Frågor

Vad kan du krava om en vara har ett ursprungligt fel?

Vad kan du kräva om en vara har ett ursprungligt fel?

Svar: Om det är något ursprungligt fel på din vara kan du kräva följande av företaget: avhjälpande, det vill säga få varan reparerad. omleverans, vilket innebär att du får en ny, felfri vara. prisavdrag eller ersättning för att rätta till felet.

Hur reklamerar man varor?

Reklamera skriftligt Det finns inga krav på hur du ska reklamera (klaga på felet), men vi rekommenderar att du kontaktar företaget skriftligen. Då kan du bevisa att du har klagat och att du har gjort det i rätt tid. Du kan till exempel skicka ett mejl. Tänk på att spara mejlet som bevis.

Vad räknas som fel på vara?

Vad räknas som fel på vara? En vara är felaktig, bland annat om: Den är trasig. Den inte stämmer överens med vad du och konsumenten har avtalat om, till exempel vad gäller mängd eller kvalitet.

Vad menas egentligen med ett ursprungligt fel?

Ett ursprungligt fel är ett fel som inte beror på något du gjort med varan utan som skulle visat sig även om någon annan använt varan enligt anvisningar. Konsumentköplagen täcker ju alla möjliga varor du kan tänkas köpa så hur ursprungliga fel ska bevisas varierar från vara till vara.

Vad räknas som fel på en vara?

Vad händer sedan ARN har fattat sitt beslut?

Beslut. Nämnden har tillgång till allt material som skickats in i ärendet, men i beslutet görs en sammanfattning. Vårt beslut är rekommendation om hur tvisten ska lösas. Men den som inte är nöjd med beslutet kan gå till domstol.

Vad händer efter ARN?

Är du inte nöjd med ARNs beslut är nästa steg att vända sig till tingsrätten. Detta kommer dock medföra kostnader och ta en del tid, det kan därför vara bra att fundera på hur stor chansen är att vinna och om det är värt det. Du kan vända dig till den juridiska rådgivningen för att få råd i denna fråga.

Vad skriver man i en reklamation?

En reklamation är förenklat sett ett meddelande som du skickar till säljaren där du till exempel skriver att det är ett fel på varan, varför du anser att det är ett fel och vad du vill att säljaren ska göra för att rätta till felet.

Share this post