Trendig

Kan man lasa engelska 5 och 6 samtidigt?

Kan man läsa engelska 5 och 6 samtidigt?

om du får F betyg i engelska 5 och eller i engelska 6, uppfyller du inte kraven för examensbevis från ett högskoleförberedande gymnasieprogram; och du kan då ta ditt Studiebevis till komvux och komplettera där.

Vad är matematik 1a?

Matematik A har ersatts av matematik 1a, 1b och1c. 1a är jämförbar med ma A medan1b och 1c har utökat kursinnehåll jämfört med Ma A. Matematik 1b och 1c är fördjupade och utökade moment från grundskolans matematikkurs.

Är svenska B svenska 2?

Svenska B motsvarar svenska 2 så det är den du ska välja. Här hittar du en lista över de grundläggande kursernas gamla respektive nuvarande kursnamn med tillhörande poäng: https://www.studentum.se/komvux/gamla-och-nuvarande-kursnamn-7621.

Är svenska 3 svenska B?

Svenska 3 eller Svenska B Du uppfyller behörigheten genom komvuxkursen Svenska B eller Svenska som andraspråk B, om kursen är daterad senast 30 juni 2013. Observera att Svenska 2 inte ger grundläggande behörighet i svenska.

Vad är skillnad mellan engelska 5 och 6?

Engelska 5, 100 poäng, som bygger på de kunskaper grundskolan ger eller motsvarande. Engelska 6, 100 poäng, som bygger på kursen engelska 5.

Vad innehåller matte 1?

Matte 1

  • Tal. I detta inledande kapitel repeterar vi främst sådant som vi har lärt oss i grundskolan om olika typer av tal och räkneregler som gäller.
  • Geometri.
  • Algebra.
  • Funktioner.
  • Procent.
  • Statistik och sannolikhet.
  • Nationella prov.
  • Övningsexempel.

Vad är svenska B?

Numera består betygsskalan av A, B, C, D, E och F istället för av MVG, VG, G och IG. Betyget A motsvarar MVG, C motsvarar VG, E motsvarar G och F motsvarar IG. Betyget B ligger mittemellan VG och MVG medan D ligger mittemellan G och VG.

Varför är svenska 3 obligatoriskt?

Du har grundläggande behörighet om du har godkänt i minst 2250 av 2500 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1. Du behöver alltså svenska 3 också.

Hur svårt är svenska 3?

Du ska vara beredd på att det är mer muntligt i svenska 3 än de tidigare svenska kurserna, vilket kan upplevas som jobbigt för många. Har du svårt med att hålla tal lär det vara smart att söka på nätet på taltips och liknande.

Share this post