Trendig

Hur anvander man Vaxkritor?

Hur använder man Vaxkritor?

Skapa konst med vaxkritor

  1. Skala av pappret från vaxkritorna.
  2. Lägg ett vitt papper på bordet och håll rivjärnet över.
  3. Riv vaxkritorna tills det bildas ett mönster av olika färger.
  4. Lägg ett bakplåtspapper över och stryk på medelvärme, tryck ej.
  5. Klart.
  6. Du kan använda pappret som t.

Hur tillverkas kritor?

Tavelkritor, vilka bland annat används för att skriva på svarta tavlan eller en griffeltavla med, är ofta vita (men kan vara färgade) och oftast tillverkade av gips. Gatukritor är tjockare kritor av vanligtvis kalkspat och kalksten, i olika färger som används för att rita på asfalt.

Vad är Pastellpenna?

Pastellpennor är färgpennor med pastellfärg i mitten. Pastell är en mycket porös och mättad färg. Den är matt, täckande och har tendens till att smula, därför rekommenderar vi att man använder ett fixativ efter ett avslutat arbete med pastellteckning.

Hur använder man Torrpastellkritor?

Torrpastell kan blandas på en mängd olika sätt, såsom blandning med ett finger, en tortillon, en Q-spets, en stompf, en duk eller med hjälp av speciella pastellblandningsverktyg som är speciellt utformad för att blanda ihop just pasteller.

Hur använder man Akvarellkritor?

Använd ev. akvarellkritor som blockfärger. Det görs genom att måla varje färg på en plasficka som fungerar som en palett. Doppa därefter penseln i vatten, hämta upp akvarellfärgen från plastfickan och måla på akvarellpappret.

Hur använder man oljepastell?

Massan får formas sen till stavar och får torka. Oljepasteller ger konstnären stor flexibilitet tack vare sin oljiga substans som aldrig riktigt torkar, om man inte låser den med en speciell spray. Det innebär att färgen håller sig mjuk och det är möjligt att jobba med den även efter att man målat den på duken.

Hur gör man färgkritor?

Börja med att finfördela kritorna. Använd en gammal bordskniv eller en barnvänlig plastkniv till detta. Sedan kan man välja att göra enfärgade kritor igen genom att sortera små bitar av en och samma nyans i en form, eller göra fantasifulla ”blandkritor” av många olika färger.

Hur målar man med pastell?

Färgerna är oftare intensivare än andra mediums. Oavsett vilken typ av pastell du jobbar med så kommer du att skapa klara, fina färger, direkt. Till skillnad från traditionella pennor och färgkritor kan du lätt skapa färgstarka bilder, fulla av pigment, utan att behöva penslar, palett, lösningsmedel eller vatten.

Hur man använder akvarell pennor?

Du kan använda akvarellpennor på tre olika sätt:

  1. Som vanliga färgpennor utan att tillsätta vatten.
  2. Först teckna på akvarellpappret och sedan tillsätta vatten över hela eller delar av målningen.
  3. Först måla med enbart vatten över hela akvarellpappret och sedan teckna direkt på pappret med pennorn.

Vilket papper till Torrpastell?

Det bästa pappret för torrpastell är ett papper som har en kornig, nästintill sandig, yta som gör att färgen fäster ordentligt på pappret och dessutom enklare håller sig kvar där. Om du tecknar med kol kan papper anpassat för torrpastell också passa bra, då ytan på kolteckningar blir porös precis som med torrpastell.

Vad finns det för olika typer av pastellkritor?

Pastellkritor

  • Derwent Academy oljepastell, 12 st. 9169-7012.
  • Derwent Academy softpastell, 12 st. 9170-7012.
  • Lefranc & Bourgeois Oljepastellkritor. 5571-0000.
  • Posca Pastel Set. 3832-0000.
  • Lyra Torrpastell. 4717-1632.
  • Torrpastell Polycrayons, 12 st. 5541-7012.
  • Torrpastellkritor Assorted. 8991-0000.
  • Torrpastellkritor Landscape, 12 st.

Vad kan man göra med pastellkritor?

Gör så här Låt barnen måla med vattenfärg på nya spännande sätt! Med vanlig temperafärg i block och oljepastellkritor kan ni skapa roliga effekter som blir till fina konstverk. Prova att skriva ett hemligt meddelande med vit krita. Då syns det du har ritat först när teckningen täcks med vattenfärg!

Share this post