Ny

Vad ar ett forsok?

Vad är ett försök?

Ordet försök är en synonym till prov och test och kan bland annat beskrivas som ”ansträngning att åstadkomma något”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försök samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är försök ett substantiv?

SubstantivRedigera Barnets försök att resa sig slutade i en stor duns mot golvet. Försöket att skapa en fusionsreaktor visade sig inte helt lyckat. Försöket med biltullar är kritiserat. Susanna Kallur åkte tyvärr ut i försöken.

Vad är allsidig information?

Ordet allsidig är en synonym till mångfasetterad och mångsidig och kan bland annat beskrivas som ”som omfattar alla viktiga områden”. Ordet är motsatsen till ensidig.

Har Ulan synonym?

Ulan betyder i stort sett samma sak som kavallerist.

Kan man dreja på sjön?

Att ligga bi betyder att, oftast i hårt väder, ligga stilla på öppet vatten med fören eller bogen mot vinden och minimal segelyta, oftast genom att backa med något segel medan andra segel drar. Ibland används något oriktigt termen dreja bi (ursprungligen med betydelsen att lova upp).

Kan man dreja med?

Drejning är en teknik där lera formas till runda föremål såsom vaser, krukor, muggar, skålar och tallrikar. En lerklump (klös) placeras på en drejskiva som försätts i rotation. Genom att trycka med händer och fingrar i den mjuka, roterande leran formas kompakta eller ihåliga former.

Vad betyder att försöka?

vilja göra något, och utföra aktiviteter som är tänkta att leda till detta, utan att vara säker på om det kommer att lyckas; det att utföra ett försök | :”Barnet ”’försökte”’ att resa s [..]

Vad är en klyscha?

Klyscha är slang för kliché, som kommer från franskans clicher. Det betyder ’att avtrycka’ eller ’avbilda i en formbar massa’. En kliché inom grafiken är en platta av metall som man använder för att mångfaldiga en bild eller en viss text.

Vad betyder rörande?

Rörande betyder i stort sett samma sak som beträffande eller gripande.

Share this post