Blogga

Vad behovs for att gora smycken?

Vad behövs för att göra smycken?

Vilka metalldelar du kommer att behöva beror på vilken teknik du ska börja med, men bra basdelar att börja med är:

  • motringar.
  • hatt- och öglepinnar eller metalltråd att tillverka egna med.
  • plastad smyckeswire och klämpärlor.
  • lås.
  • öronkrokar.
  • pärlor som finns i en mängd olika material och utföranden, mixar är ett bra val.

Hur trär man halsband?

Pärlorna träs på silkestråden följt av en bit träns. Sedan träs tråden genom pärlorna igen och knyts mellan varje pärla. Efter sista pärlan klipps den korta trådänden av (limma knuten för säkerhet) och pärlhalsbandet träs som ovan tills de sista 3-4 pärlorna återstår. Då upprepas proceduren.

Vad ska man ha för örhängen till barn?

Små tjejer vill också gärna ha smycken. Vi har örhängen till barn som motsvarar våra högt ställda krav på säkerhet och schyssta material som titan, medicinskt ren plast och sterling silver. Vi köper bara in smycken som klarar nickel-, kadmium- och bly-tester och vi är stolta över de fina varumärken vi samarbetar med.

Hur gör man ett halsband?

En liten kort kedja som du fäster i ena änden av halsbandet/armbandet som man sen hakar låset i, då kan man välja hur tajt eller löst armbandet/halsbandet ska sitta. Smart att använda på smycken man ger bort och inte vet önskad längd/storlek på. Rundtång: En tång som man gör fina öglor med på hatt/öglepinnarna.

Hur gör man ett smyckesföretag?

Kunder. För att lyckas med ett eget smyckemärke måste du skapa snygga smycken, men du måste också hjälpa kunderna att hittat dina smycken. Förutom att du bör ha en egen webhandel, så kan du också kontakta olika smyckebutiker, både fysiska och på nätet, för att höra om de vill bli återförsäljare.

Hur använder man en Knutgömma?

Knutgömmor använder man till att gömma knutar eller klämpärlor i. Det finns 2 varianter. Den ena stoppar man först in tråden/wiren i öppningen på knutgömman. Därefter gör man en knut eller klämmer åt klämpärlan på tråden.

Hur gör man en knut på ett halsband?

Enkel glidknut: Den ena änden av snöret läggs först under den andra änden av snöret. Den ena änden ska nu föras under krysset och upp, innan den förs ner i öglan, där den dras till som en knut. Vänd armbandet/halsbandet spegelvänt och gör en likadan glidknut i den sista av de två ändarna. Ändarna klipps, nära knuten.

Vad ska man ha för material på örhängen?

Dessutom kan du undvika allergiska reaktioner genom att undvika olämpliga material i dina örhängen. Vi rekommenderar att du undviker örhängen tillverkade av hälsofarliga material såsom tungmetallerna bly och kadmium, eller metallen kobolt.

Hur gör man egna silversmycken?

Silversmide hemma – här är verktygen du behöver

  1. Gasollåga. Många som börjar med tex en flamberingsbrännare.
  2. Lödkol och lödtegel.
  3. Lod.
  4. Fluss till lödningen.
  5. Pincetter (lödpincetter).
  6. Syra att lägga silvret i efter lödning.
  7. Andra verktyg som filar, hammare och städ.

Vad gör man med Hattpinnar?

Hattpinnar kallas även pärlnålar eller hattnålar och används för att trä på pärlor och liknande då de har ett naturligt stopp i form av en liten hatt eller kula. Genom att använda hattpinnarna får du fina berlocker att hänga i dina egen tillverkade smycken, förslut dem med en tvinnad ögla eller en vanlig ögla.

Share this post