Rekommendationer

Kan man se om en telefon ar stulen?

Kan man se om en telefon är stulen?

Sök på IMEI-numret Varenda mobiltelefon på planeten har ett IMEI-nummer som används för identifikation. En annan fördel är att mobilen kan låsas genom IMEI-numret om den är stulen. Det är dock enbart själva telefonin som kan låsas med nummerföljden, mobilen i sig kan fortfarande användas.

Hur hittar man en borttappad Samsung?

Hitta, låsa och rensa via webben

  1. Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen.
  2. En avisering skickas till den borttappade telefonen.
  3. Information om var telefonen finns visas på kartan.
  4. Välj vad du vill göra.

Kan man spåra en mobil med IMEI?

Om du har skrivit ner ditt IMEI-nummer kan du spärra telefonen för användning via operatören. Det hindrar inte en tjuv att använda din telefon – däremot slipper du dyra telefonräkningar. IMEI-numret får du fram genom att slå *#06# på telefonen. Se alltså gärna till att skydda din telefon på något sätt.

Kan man spåra en telefon om den är avstängd?

Nej, en mobiltelefon som är avstängd kan i regel inte spåras eftersom den har slutat kommunicera med närliggande mobilmaster. Däremot kan mobiltelefonen spåras till den plats där den stängdes av. För att kunna spåra en mobiltelefon måste den vara uppkopplad mot ett mobilnät.

Hur kan man se om en iPhone är stulen?

Tillfälligt nu Apple lanserar ett verktyg för att kontrollera om en iPhone är stulen, ett enkelt webbverktyg som med hjälp av ”Hitta min iPhone” och serienumret eller IMEI låter oss kontrollera denna punkt. Om enheten är låst måste den påstådda ägaren ange sitt Apple-ID för att låsa upp det.

Vad ska jag göra om jag har tappat min mobil?

Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl brottet/förlusten. Spärra telefonen hos din mobiloperatör. Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort. Du behöver då uppge telefonnummer, IMEI-nummer och numret på polisanmälan.

Hur vet jag om min mobil är spärrad?

Du skall få fram ett IMEI-nummer även om du kollar utan simkort. Du kan kolla med polisen för att ta reda om den är spärrad i Sverige.

Share this post