Populära

Ar det olagligt att lamna hunden i bilen?

Är det olagligt att lämna hunden i bilen?

Regler för hund i bil Du får inte lämna hunden utan tillsyn i fordonet om det är möjligt att temperaturen går över +25°C eller under -5°C. Under transport ska hunden rastas och få vatten minst var sjätte timme. Hunden får inte förvaras permanent i ett fordon och högst 3 timmar enligt huvudregeln.

Hur länge kan man lämna hunden i bilen?

Förvara hunden i bilen i högst 3 timmar En hund får förvaras i bilen i högst 3 timmar när bilen står stilla. Den får inte förvaras regelbundet i ett fordon eller i en bil när du arbetar. Under den tiden måste du ordna en bättre lösning för djuret.

Kan man ha hundbur i baksätet?

Om hunden åker med dig i bilen och sitter i baksätet ska den sitta fastspänd i sele med säkerhetsbälte eller i en transportbur. Kontrollera om din bil har sidokrockkuddar i baksätet. Dessa ska då stängas av eller kopplas ur.

Får man köra bil med hund i knät?

Hundar och katter ska vara säkrade vid färd i bil, antingen genom att sitta i bur eller med säkerhetsbälte (hund). Djuret får inte skymma förarens sikt eller hindra manövrering av bilen. Att ha ett djur i knät i passagerarsätet med en krockkudde framför är livsfarligt.

Måste man ha hundbur?

Numera finns det en reglering som tar avstamp i Jordbruksverkets föreskrifter och råd om transport av levande djur. Den innebär att du inte får ha hunden lös i bilen – den måste sitta i en transportbur, bakom ett kraftigt lastgaller eller i en sele ansluten till ett särskilt anpassat säkerhetsbälte.

Hur sitter hunden säkert i bilen?

Det är viktigt att du transporterar din hund på ett säkert sätt i bilen. Det kan du göra genom att ha en särskild bilbur för hundar eller med ett säkerhetsbälte anpassat för hund. Sedan finns det även tillbehör som du kan komplettera med för att göra det mysigare för hunden eller för att skydda inredningen i bilen.

Share this post