Blogga

Hur anvander man en Tablettdelare?

Hur använder man en Tablettdelare?

Den är enkelt att använda och det krävs inte många krafter att stänga den….Den används på följande sätt:

  1. Pillret placeras i trekanten som är nära gångjärnen.
  2. Pillret hålls på plats tack vare taggarna.
  3. Tablettdelaren har ett vasst knivblad som enkelt skär pillret itu när du stänger locket.

Vilka olika hjälpmedel för dosering av läkemedel finns?

Doseringsask är ett bra hjälpmedel Då kan en doseringsask vara ett bra hjälpmedel. I asken finns små fack där läkemedel kan läggas i för en vecka i taget. Du kan köpa doseringsaskar på ett apotek. Vissa läkemedel kan vara känsliga för ljus eller fukt och ska därför inte förvaras i doseringsask.

Vad är skillnaden mellan Apodos och Dosett?

Användning av Apodos ökar patientsäkerheten. Risken för förväxlingar minskar och du vet att patienten alltid får rätt medicin vid rätt tidpunkt. Apodos frigör även tid för sjuksköterskan då man slipper dela i dosett och utdelning av medicin kan delegeras till en undersköterska eller ett vårdbiträde.

Vad är dosering?

Dos (av latin dosis, av grekiska dosis, ”så mycket som ges” eller ”portion”) avser i snäv mening den mängd läkemedel en patient blivit ordinerad av läkare. Dos avser även kvantitet i allmänhet. Det närliggande ordet dosering avser en föreskriven mängd av en substans under en angiven tidsperiod. Se även stråldos.

Vad betyder ordet dosett?

Dosett är en förvaringsbehållare, tillverkad i plast, som används för att underlätta dosering av läkemedel i form av tabletter eller kapslar. Dosett är inte konstruerad för stolpiller eller flytande läkemedel. Dosett är ett registrerat varumärke tillhörande Swereco Group , Stockholm.

Varför dosett?

Det var då idén kläcktes till att göra en läkemedelsbehållare som var säker, med andra ord här föddes Dosett. Dosett som idag är ett väldigt uppskattat hjälpmedel när det gäller att organisera den dagliga doseringen av läkemedel. Dosett finns i utförandet Dosett Mini som är avsett för en veckas behov.

Share this post