Populära

Vilken ar den basta Studietekniken?

Vilken är den bästa Studietekniken?

Glöm inte bort att ta pauser medan du studerar. Ta en kort promenad eller gör något helt annat för att koppla bort dig från studierna. All form av motion gör att hjärnan arbetar bättre och du kommer bli mer effektiv resten av dagen.

Hur gör du för att planera din läsning och komma ihåg det du läst?

Bäst är det att repetera medan innehållet ännu är färskt i minnet. Då du bläddrar igenom dina anteckningar så börjar hjärnan memorera en del av det du läser och du kommer i framtiden lättare ihåg vad du läst om. Studera regelbundet, helst lite varje kväll. Det är också bra att komma ihåg att hjärnan behöver vila.

Vad är svårast i matte?

Det betyget som räknas in är endast betyget i Matematik 4. Matematik 2a är lättare, 2b är lite svårare och 2c är svårast på nivå 2. På nivå 3 finns ej a-kurs, utan 3b är medelsvårt och 3c är svårare.

Hur kommer du att lägga upp dina studier för att nå ditt Betygsmål?

5 steg för att uppnå flow i dina studier

  1. Börja med varför du pluggar.
  2. Sätt upp tydliga och konkreta mål.
  3. Skapa en utmaning som är i linje med din kompetensnivå
  4. Sätt undan en tid och förbered dig inför sessionen.
  5. Fokusera och ta bort distraktioner.
  6. Släpp taget och njut av pluggandet.

Hur många timmar per dag ska man plugga?

En normal studievecka enligt CSN är 40 timmar av studier, alltså 8 timmar per dag. Däremot har jag upplevt att man sällan behöver plugga så mycket varje vecka. Om du är effektiv kan 4 timmar per dag vara tillräckligt, men det kan behövas mer i vissa perioder.

Hur får man en text att fastna i huvudet?

Repetera rätt Genom att testa dig själv efter varje kapitel eller ny del av ämnet du läser. På så vis har du mycket gratis när du sedan ska plugga inför provet. Vänta inte för länge – då glömmer du snart vad du läst eller lärt dig. Testa att ta hjälp av en studiedagbok eller ett program som Anki och Memrise.

Share this post