Rekommendationer

Hur stor ar chansen att man kommer in som reserv?

Hur stor är chansen att man kommer in som reserv?

Exakt hur stor chans det är att man kommer in som reserv är tyvärr omöjligt att säg då det beror helt på hur många som söker utbildningen och vad de tidigare antagna svarar.

Vad betyder reserv 1?

Om det blir platser lediga på en utbildning under reservantagningen så tilldelas de i turordning till de som finns på reservlistan. Det betyder att antagningskanslierna erbjuder en ledig plats först till de som sökt i tid och står som reserv nummer 1 och så vidare.

Hur länge kan man komma in som reserv?

Reservantagningen pågår i regel enbart under den första veckan, i undantagsfall kan reserver kallas även under vecka två. Har du inte hört något efter två veckor innebär det att du inte kan erbjudas någon plats det året.

Hur många Reservplatser får man tacka ja till?

Ifall du har tackat ja till flera, och sedan blir antagen till ett högre rangordnat val i andra urvalet, så kommer du att strykas från ditt senare val och endast bli antagen till förstahandsvalet. Om du blivit antagen till 45 högskolepoäng (hp) kan du stå som reserv till maximalt 165 hp.

Vad betyder reserv?

Ordet reserv är en synonym till ställföreträdare och vikarie och kan bland annat beskrivas som ”besparing som används i nödfall”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av reserv samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur sent kan man komma in som reserv?

Gränsen på när utbildningarna inte längre tar in nya personer brukar gå vid cirka ”en månad in på utbildningen”, men kan också variera från en utbildning till nästa.

Hur många reserver kommer in på läkarlinjen?

Antalet reservplacerade har ökat, från 173 207 vid första urvalet ht 2019 till 227 966 vid första urvalet ht 2020, vilket är en ökning med 31,6 procent.

Kan man behålla flera Reservplatser?

Istället är det så att om du t. ex. skulle stå kvar som reserv på val 1, 2 och 3 och sedan blir antagen på val 3, kommer valen under den att strykas och kan du fortfarande välja att stå kvar som reserv på val 1 och 2.

Kan man tacka ja till reserv och antagen?

Hej, Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Är du nöjd med att ha kommit in på ditt andrahandsval och helst läser det ska du tacka nej till utbildningen du är reservplacerad till som ligger överst.

Hur länge kan man vara reserv?

Vad är en bra reservplats?

Räcker min reservplats för att bli antagen? Det går inte att ge ett definitivt svar på den frågan. Du står som reserv för att andra har blivit antagen före dig. Med andra ord hänger det på att någon annan tackar nej till sin plats för att du skulle komma före i kön.

När sker reservantagning?

Reservantagning är aktuellt när någon eller några som blivit antagna till en utbildning tackat nej till sina platser. Utifrån resultatet i urvalet kallas reserver i tur och ordning.

Kan man stå kvar som reserv?

Om du blivit antagen till 45 högskolepoäng (hp) kan du stå som reserv till maximalt 165 hp. Om du inte fått någon utbildningsplats nu, kan du stå kvar som reserv till utbildningar på sammanlagt 210 hp.

Share this post