Frågor

Vad ar kontinuitet i varden?

Vad är kontinuitet i vården?

Innebörden av begreppet kontinuitet varierar. God kontinuitet i vården kan beskrivas som en situation där patienten känner trygghet i att alla samarbetar kring patientens problem och där god information gör vården säker och effektiv [3].

Vad är specialiserad öppenvård?

Specialiserad öppenvård är precis som annan öppenvård, vård som inte kräver att du blir inlagd på sjukhus. Det innebär oftast att du får vård på en särskild mottagning med specialistläkare. Det kan till exempel vara en hudmottagning, en psykiatrisk mottagning eller en ögonmottagning.

Vad gör geriatriken?

Geriatrik är specialistsjukvård för äldre och inom geriatriken finns öppen- och slutenvård. Inom den geriatriska slutenvården tas patienter emot för rehabilitering och behandling av åldersrelaterade sjukdomar.

Vad innebär samverka?

Samverkan är något som sker inom och mellan olika enheter, myndigheter och samhällsaktörer. Det kan till exempel handla om aktivt utbyte av information eller att planera gemensamma aktiviteter. Samarbete är ett gemensamt bedrivet arbete som gäller en avgränsad uppgift..

Vad betyder samverkan?

Samverkan kan ses som ett organisatoriskt sätt att lösa utmanande uppgifter som den egna enheten inte klarar på egen hand. Samverkan kan också beskrivas som en form av systematiserande samarbete. För att samverkan ska fungera behövs styrning, struktur och samsyn.

Vad är Specialistpsykiatri?

Specialistpsykiatri – Tar hand om patienter med specifika sjukdomar av allvarligare grad. Krävs oftast remiss från antingen vårdcentral eller allmänpsykiatrisk klinik. Men tillåter även egenanmälan utan remiss.

Vad betyder specialistmottagning?

Vet du att du behöver specialiserad öppenvård så kan du välja själv vilken mottagning du vill få vård på. Ibland kan du behöva remiss. Inom specialistvården träffar du läkare som är specialister inom andra områden än allmänmedicin, till exempel en allergolog eller en ögonspecialist.

Vad menas med en geriatrisk avdelning?

Share this post