Trendig

Kan man ga till gynekologen nar man har mens?

Kan man gå till gynekologen när man har mens?

Du kan göra en gynekologisk undersökning när du har mens. Däremot brukar inte cellprov tas om du har mens eftersom provet då kan vara svårare att analysera.

När får man svar på koloskopi?

Efter undersökningen Efteråt får du gå hem direkt eller ligga och vila en stund. Ta gärna med dig något att äta och dricka. När undersökningen är klar får du ett muntligt och skriftligt besked om resultatet. Svar meddelas även till den läkare som har ordinerat undersökningen.

Får man svar på ultraljud direkt?

Du får oftast svaret från den läkare som skrev remissen till ultraljudsundersökningen.

Kan man blöda efter gyn undersökning?

Efter provtagningen är det vanligt att få liten blödning, som oftast försvinner efter någon dag. Att du kan börja blöda efteråt beror på att livmoderhalsens slemhinna blöder lätt och det är inget farligt eller konstigt. Efter provtagningen kan du fortsätta med din dag som vanligt.

När behöver man gå till gynekologen?

Det gör ont, kliar eller är rött utanpå eller inuti snippan. Du har fått flytningar som är annorlunda än de som du brukar ha. Det blöder mycket eller gör väldigt ont när du har mens. Du vill veta om du har en könssjukdom, alltså en sexuellt överförbar infektion.

Hur vet jag att tarmen är ren?

Om tarmrengöring inför koloskopi. Koloskopi är en undersökning av tjocktarmen som utförs av läkare eller specialistsjuksköterska. Undersökningen går till så att ett slangformat instrument förs in via ändtarmsöppningen. Från instrumentet skickas en bild av tarmen till en tv-monitor.

Kan man äta som vanligt efter koloskopi?

Magen kan kännas spänd och uppblåst efter undersökningen. Du kan också få magknip och prutta mycket. Besvären brukar försvinna inom några timmar. Du kan äta och dricka som vanligt efter undersökningen.

Hur lång tid tar det att få svar på ultraljud?

Efter besöket. Svaret på ultraljudsundersökningen får du av din läkare som skrivit remissen. Din läkare har i regel svaret på ultraljudsundersökningen inom 5 arbetsdagar från undersökningstillfället.

Share this post