Frågor

Hur ska CE markning se ut?

Hur ska CE märkning se ut?

CE-märkningen ska vara väl synlig, läslig och varaktig under varans förväntade livstid. Märket ska sitta på varje vara som tillverkas. Om det inte är möjligt på grund av hur varan ser ut, är det tillåtet att sätta CE-märket på förpackningen. Andra märken som lätt kan förväxlas med CE-märket får inte användas.

Vilka direktiv är minimum att uppfylla för en CE-märkning?

Om din produkt omfattas av flera EU-direktiv/EU-förordningar som kräver CE-märkning måste det av den tillhörande dokumentationen framgå att produkten uppfyller alla tillämpliga EU-direktiv/EU-förordningar. Du kan ladda ner bildfiler för CE-märkningen från vår portal.

Måste man ha CE-märkning?

CE-märkningen är obligatorisk bara om produkten omfattas av EU-specifikationer som säger att märkningen är ett krav. En del produkter omfattas av flera EU-krav samtidigt. Du måste se till att din produkt uppfyller alla relevanta krav innan du sätter på CE-märket.

Måste maskiner vara CE märkt?

Hela maskinlinjen ska CE-märkas om den har ett gemensamt styrsystem. Du ska bygga en maskinlinje med tre maskiner, alla maskiner är CE-märkta. En riskbedömning av gräns- snitten mellan maskinerna ska göras och dokumenteras. Bruksanvisningen behöver ställas samman och even- tuellt kompletteras.

Hur vet jag om en produkt är CE-märkt?

Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU och EES. Bara produkter som EU bestämt får CE-märkas.

Är CE-märkning ett krav?

När är CE-märkningen obligatorisk? CE-märkningen är obligatorisk bara om produkten omfattas av EU-specifikationer som säger att märkningen är ett krav. En del produkter omfattas av flera EU-krav samtidigt. Du måste se till att din produkt uppfyller alla relevanta krav innan du sätter på CE-märket.

Vad är CE förkortning för?

CE-märket står för hälsa, miljö och säkerhet Att en produkt är CE-märkt betyder att en tillverkare eller importör intygar att produkten uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märket är även ett handelsmärke som gör att en produkt kan säljas fritt över nationsgränserna inom EU och EES.

Share this post