Trendig

Vad kravs for att ha katt?

Vad krävs för att ha katt?

5 saker att tänka på inför beslutet att skaffa katt

  • Erbjuda en stimulerande miljö inomhus eller ge katten möjlighet att gå ut.
  • Vaccinera katten regelbundet.
  • Ta katten till veterinär om den verkar vara sjuk.
  • Försäkra eller ha möjlighet att bekosta veterinärvård om det skulle behövas.

Vad ska man köpa inför kattunge?

Åk till en kattbutik och köp alla tillbehör som en katt behöver (foder, mat- och vattenskål, toalettlåda, klösbräda, korg, halsband och namnbricka eller koppel och sele, klosax, transportbur, leksaker med mera). Fundera över vilken försäkring katten ska ha och teckna en.

Är jag redo för att skaffa katt?

Att du kommer ge din katt kärlek och omvårdnad är det ingen som tvivlar på, men har du tiden som krävs? Jobbar du mycket, har ett fullspäckat schema med aktiviteter efter arbetstid eller reser bort ofta? Då är det tyvärr dags att tänka om. Katter är sociala varelser som vill ha och behöver sällskap.

Hur stor lägenhet behöver man ha för en katt?

Rastgårdar och andra utrymmen för katter ska vara minst 6 kvadratmeter för 1–3 katter. Om du har fler än 3 katter i samma utrymme ska ytan per katt vara minst 2 kvadratmeter. Den kortaste sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter.

När vet man att det är dags för katten att föda?

När hon är nästan redo att föda kommer hon att klösa, lägga sig i kattungelådan och börja spinna ljudligt. När du noterar en rödaktig utsöndring tar det inte lång tid innan de första kattungarna och deras moderkakor visar sig. Normalt tar det mindre än en timme.

Vad behöver kattungen? Din nya familjemedlem behöver såklart mycket kärlek – men det finns ett par saker till som är bra att ha! Ge gärna katten en egen plats där den kan sova och vila sig på; en mjuk och skön bädd som du placerar på ett varmt och dragfritt ställe. Katten bör också ha egna skålar för mat och vatten.

När den ena katten dör?

Vissa katter verkar fullständigt opåverkade, en del till och med glada och lyckliga över dess bortgång. Andra katter slutar äta och tappar intresse för dess omgivning och kan bara sitta och stirra; de blir närmast deprimerade. En del katter får en förändring i deras personlighet och beteende när en vän har gått bort.

Share this post