Blogga

Nar maste Eva anmala denna skada for att kunna fa ratt till skadestand enligt lag inom skalig tid fran det att hon markte eller borde ha markt att skada har uppkommit?

När måste Eva anmäla denna skada för att kunna få rätt till skadestånd enligt lag inom skälig tid från det att hon märkte eller borde ha märkt att skada har uppkommit?

Klaga så fort felet har upptäckts. Du måste reklamera, dvs. klaga, inom skälig tid från det att du upptäckt felet eller borde ha upptäckt felet. Du måste lämna in en anmälan till ARN inom ett år från det att du klagat till banken eller till företaget.

Vilken information ska finnas med i dokumentationen av en rådgivning?

I dokumentationen ska det också finnas en förklaring från rådgivaren om varför rådgivaren anser att den föreslagna placeringen är lämplig för just dig. Även rådgivarens namn och det företag som rådgivaren är anställd på ska framgå. Ditt namn och tidpunkten för rådgivningen ska också finnas med.

Vilken statlig myndighet ska ta hand om konsumenternas intressen vid köp?

Konsumentombudsmannen (KO) bevakar marknaden och försvarar konsumenternas intressen mot företag i domstol. Cecilia Tisell är konsumentombudsman. Konsumentombudsmannen jobbar för att företag ska följa lagarna och för att konsumenters rättigheter ska respekteras.

Vilka undantag finns det för ångerrätt vid distansavtal?

Det finns undantag då ångerrätten inte gäller. Du är skyldig att informera konsumenten om ångerrätten inte gäller innan hen ingår avtalet. Exempel på varor och tjänster som ångerrätten inte gäller: En förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram och förseglingen har brutits av konsumenten.

När måste Eva anmäla denna skada för att kunna få rätt till skadestånd enligt lag?

Enligt reglerna måste du reklamera inom ”skälig tid” efter det att du har märkt, eller borde ha märkt, att en ekonomisk skada har uppstått. Eller när du i övrigt märker något fel i förhållande till vad du och rådgivaren kom överens om. Efter tio år faller rätten till skadestånd bort helt, så kallad preskription.

Vad är Produktstyrning?

Produktstyrning Med distributionsstrategi avses den eller de kanaler och tjänster som kunderna ska kunna ta del av instrumenten (t. ex. investeringsrådgivning eller portföljförvaltning). För detta ändamål måste företagen ta fram och implementera en produktstyrningsprocess anpassad till den egna verksamheten.

Vilken information måste kunden få specifikt vid korsförsäljning?

Information till kunder Särskilda krav gäller vid så kallad korsförsäljning, enligt vilka värdepappersföretag måste beskriva för kunden hur paketen är sammansatta (inklusive kostnaderna för varje beståndsdel) och hur sammansättningen påverkar den totala risken.

Är konsumenternas en myndighet?

Konsumentverket är en statlig myndighet som finns till för konsumenter. Cirka 190 medarbetare arbetar med rättsskydd, produktsäkerhet och information för att öka tryggheten och kunskapen hos både privatpersoner och näringsidkare. Konsumentombudsmannen (KO) driver konsumenternas intressen gentemot företag i domstol.

Vad gäller distansavtalslagen?

Lagen gäller När du ingår distansavtal, det vill säga avtal via postorder, tv-shop, internet eller som en följd av telefonförsäljning. När du befinner dig utanför dina affärslokaler. Med affärslokaler menas fasta eller rörliga lokaler som du använder permanent eller säsongsvis i din affärsverksamhet.

Share this post