Populära

Vad betyder olyckstillbud?

Vad betyder olyckstillbud?

Olyckstillbud betyder ungefär detsamma som malör.

Vad menas med ITIL?

ITIL betyder Information Technology Infrastructure Library. ITIL är en uppsättning bästa praxisprocesser för att leverera IT-tjänster till organisationens kunder. ITIL har sin grund i IT-världen, men dess principer kan enkelt användas utanför det, inom exempelvis Faciliteter eller HR-avdelningar.

Vad är cab möte?

Rutin för ändringar Rutinen för normala ändringar bygger i regel på att någon (ex. Change Manager) får uppdraget att planera, bemanna, värdera risk, samt upprätta plan för rollback. Utifrån detta underlag ska beslut om genomförande fattas, vilket ofta göras av en CAB (Change Advisory Board).

Vad är ITIL wiki?

Information Technology Infrastructure Library (ITIL) är en samling principer för hantering av IT-tjänster, där fokus ligger på att leverera IT-tjänster med hög kvalitet till ett rimligt pris.

Vad är ITIL 4 Foundation?

I nya versionen av ITIL® 4 beskrivs en helhet för tjänsteleverantörer som inkluderar andra modeller och metoder, såsom agilt, DevOps samt Lean. Dessutom är hela upplägget annorlunda då de processer som vi är vana att de beskrivs noggrant lyser med sin frånvaro.

Varför Change Management?

Change Management är en av de svåraste ITIL-processerna att implementera, men också en av de mest värdefulla och den är kritisk för att uppnå ökad IT-mognad. För att behålla styrfarten är det viktigt att ta fram och definiera KPI, Key Performance Indicators, som visar på den övergripande nyttan.

Vad är en standard Change?

Standard Change: Denna är känd och har en känd procedur, låg risk och är därför i förväg godkänd. Dvs teknikern behöver inte be om någon form av granskning eller godkännande för att kunna genomföra förändringen. Med fördel kan också dessa förändringar, som ju är återkommande i sin karaktär, scriptas.

När kom ITIL?

Den första ITIL-boken publicerades 1989 och följdes upp med version 2 år 2000. Medan version 3 kom ut år 2007 släpptes emellertid en uppdaterad variant av denna version år 2011.

Vad är tjänsteleverans?

Nivå 2: Kontrollerad tjänsteleverans KPI:er är uppsatta för att hantera operativa dagliga ärenden och aktiviteter samt en tjänstekatalog är tillgänglig för kunderna eller användarna. Serviceavdelningarna är fortfarande relativt isolerade och det finns knappast något samarbete mellan dem.

Share this post