Frågor

Vill bli lyssnad pa?

Vill bli lyssnad på?

En sak som många stör sig på är när man har berättat något känsligt och den andra personen säger ”Jag vet precis” eller ”Jag har varit med om samma sak” och tar över för att berätta om sina erfarenheter. Ibland är det skönt att veta att någon varit med om något liknande, men det kan också förminska upplevelsen.

Varför lyssnar inte mina barn?

Sålla hårt bland tjatet – För att uppmaningar ska bli tydliga behöver vi se mellan fingrarna när det gäller mindre viktiga saker. Mena allvar med det du säger eller låt bli att säga det. Att hålla fast vid vissa saker ger barnet en trygghet samtidigt som det ökar sannolikheten för att uppmaningen respekteras.

Varför lyssnar jag inte?

Sinnesstämning. Vi blir ofta obekväma när vi konfronteras av känslor eller tankar som strider mot våra egna och ser hellre saker och ting genom samma glasögon. En person som redan är på dåligt humör eller ovillig att lyssna kommer troligtvis att avfärda obekväma samtalsämnen, även om det är något som behöver pratas om.

Varför lyssnar inte min man?

Du får en naggande känsla av att hen inte lyssnar. Men det här är inte ett olösligt problem. Med hjälp av relationsgurun och psykologiprofessorn John Gottmans råd kan du få en bättre kommunikation hemma. Börja med att välja ett bra tillfälle.

Vad gör man när barnet vägrar lyssna?

När lektionen är slut vägrar hon gå upp, vilket barnen måste göra då en ny grupp ska undervisas. Så här kan det gå till: Vi börjar med att mjukt be henne komma upp. Hon lyssnar inte. Då säger vi att hon måste komma upp nu – hon lyssnar inte.

Kan inte lyssna?

Ofta kan skolsköterskan eller skolkuratorn ge mer råd om det finns problem kring det. Ibland kan det finnas andra problem hemma i familjen som gör att man känner sig orolig och stressad och får svårt att fokusera.

Hur får man en 3 åring att lyssna?

Så får du ditt barn att lyssna – 7 smarta råd till alla föräldrar

  1. Var en bra lärare. Som förälder är du den viktigaste förebilden – och läraren – ditt barn någonsin kommer ha.
  2. Ha tydliga regler.
  3. Fastställ konsekvenser.
  4. Släpp det.
  5. Var förlåtande.
  6. Vänta.
  7. Visa kärlek.

Share this post