Trendig

Vad innebar uppfattning?

Vad innebär uppfattning?

det att med sinnena uppfatta händelser i omvärlden | den förståelse av något som någon har erhållit genom intag av information och genom egen bearbetning i hjärnan | :”Enligt min ”’uppfattni [..]

Vad går vi efter när vi ska bedöma en person?

Den bild vi har är beroende av våra erfarenheter, kunskaper eller brist på kunskaper, fördomar, förväntningar etc. Förutom att vi bedömer människor efter stereotyper så påverkas vi ofta av den sk ”haloeffekter” dvs vi har en tendens att göra en helhetsbedömning av en människa med utgångspunkt från en enda egenskap.

Hur vi uppfattar andra?

Vi gillar människor som uppfattas som ”varma” snarare än ”kalla”. Psykologer har då undersökt vilket typ av kroppsspråk som uppfattas som varmt/kallt. De har kommit fram till att den som uppfattas som ”varm” visar andra uppmärksamhet (lutar sig fram, har ögonkontakt), ler och nickar.

Hur bedömer vi andra människor?

Allt som har med makt, kunnande och kompetens att göra. De här två punkterna avgör faktiskt 82 procent av allt det vi läser av hos varandra, säger hon.

Vad betyder nödlösning?

Nödlösning betyder i stort sett samma sak som tillfällig ersättning.

Hur tror du att andra personer uppfattar dig?

Och en mörkare röst uppfattas som mer auktoritär, på ett positivt sätt, säger hon. Ett leende får oss att verka mer intelligenta och vakna, men om man ler för mycket så ger det ett osäkert intryck. Människor gillar att känna igen sig själva – att spegla den du talar med är därför en effektiv teknik.

Hur vill du att andra ska uppfatta dig?

Hur vill du att andra ska uppfatta dig? Reflektera och bestäm sedan vilka dina starkaste och mest unika egenskaper är. Dessa bör du sedan göra allt för att förmedla till din omgivning.

Vad tycker du är ett bra respektive dåligt första intryck?

Lite gestikulerande är positivt medan människor som inte gestikulerar alls bedöms som kalla och logiska. ➧ Att se den du talar med i ögonen kan tyckas som en självklarhet men är så viktigt att det är värt att påminna om. Brist på ögonkontakt minskar tilliten och gör ett osäkert och undvikande intryck.

Share this post