Ny

Vad ar innehavet?

Vad är innehavet?

Ordet innehav är en synonym till ägande och ägo och kan bland annat beskrivas som ”det att ha något, ägande”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av innehav samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är straffet för innehav av narkotika?

Om narkotikabrottet anses som ringa kan man dömas till böter eller fängelse i upp till sex månader. Normalgraden för narkotikabrott innebär fängelsestraff lägst 14 dagar och högst tre år. Straffet för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling innebär fängelse i lägst två och högst sju år.

Får man inneha narkotika för eget bruk?

Innehav av narkotika för eget bruk är kriminaliserat och har en straffskala som sträcker sig från fängelse i 14 dagar till tre år (1 § NSL). Narkotikabrott kan docka anses vara ringa bland annat med hänsyn till mängden narkotika, och då är straffskalan böter eller fängelse i högst sex månader (2 § NSL).

Vart går gränsen för eget bruk?

Enligt en praxis som har fastslagits i Högsta Domstolen går gränsen mellan ringa och normalgradigt narkotikabrott vid 0,6 gram kokain. Men det är möjligt att hävda ringa narkotikabrott även om man innehar en större mängd än detta. Detta bedöms i fall till fall.

Hur mycket hasch räknas som eget bruk?

Vid ett innehav av cannabis upp till 50 gram utdöms i normalfallet dagsböter. Vid innehav större än så räknas det istället som narkotikabrott av normalgraden och utgångspunkten är att fängelse ska utdömas. Även ett mindre innehav kan utgöra narkotikabrott av normalgraden om det kan visas att du överlåtit narkotikan.

Vad händer om man blir tagen med droger?

Straffskalan för ringa narkotikabrott sträcker sig upp till fängelse i 6 månader men det är inget som är aktuellt för ungdomar vid denna typ av brott. Vad som händer vidare skiljer sig lite om ungdomen är över eller under 15 år.

Vad är Kriss drog?

Crystal meth och metamfetamin inhaleras, röks eller injiceras. Låga doser tas som piller. Crystal meth är en form av metamfetamin som påminner om små bitar glas eller glänsande blåvita stenar. På gatorna i USA kallas det ”ice”, ”crystal”, ”glass” och andra namn.

Share this post