Ny

Vad ar traning for mig?

Vad är träning för mig?

Den betyder gemenskap och den betyder glädje. Träningen betyder kvalitetstid och ett sätt att hämta ny energi och det har behövts i tuffa småbarnsår. Den betyder lärdom, livsstil samt ett roligt sätt att tävla mot sig själv. Jag tror starkt på att fysisk träning påverkar dig positivt i livet.

Vad är motion och träning?

Vardagsmotion är någon form av rörelse/aktivitet du kan göra utan att bli svettig utan kan ha vanliga kläder på dig. Motion är däremot en medveten fysisk aktivitet för att må bättre i både kropp och själ. Till skillnad från vardagsmotion blir du här svettig och använder helst kläder som är lämpade för rörelse.

Vilken typ av träning?

Är du ute efter att exempelvis springa långa lopp kan det vara bra att lägga mer tid på konditionsträning men självklart lägga in styrketräning för att träna upp styrkan i både muskler, leder och förebygga för eventuella skador. Yoga är också en bra träningsform för löpare då det förbättrar löpsteget.

Vad är en motion för något?

En motion (av latinets moveo eller movere, att röra, att sätta i rörelse) är ett förslag till beslut i en beslutande församling såsom ett parlament, en bolagsstämma eller en föreningsstämma. Motionen innehåller alltid ett förslag att ta ställning till, den kan även innehålla en motivering eller underlag till förslaget.

Vilken typ av motion trivs du bäst med?

En rask promenad är en utmärkt träningsform, liksom cykling och trädgårdsarbete. Annan bra vardagsmotion är att leka med barnen eller hunden, att ge sig ut i skog och mark eller att ta trapporna istället för hissen. Ibland ska man låta bli att träna. Det är när man har feber, halsont eller förkylningsvärk i kroppen.

Vilka olika former av konditionsträning finns det?

Variation i konditionsträningen kan du få genom att ägna dig åt olika typer av sporter och träning, som till exempel löpning, skidåkning, cykling och inlines, och även olika bollsporter som fotboll och innebandy. En annan typ av variation är exempelvis att springa olika långa rundor i olika slags terräng.

Share this post