Ny

Vad ar inte Forsakringsdistribution?

Vad är inte Försäkringsdistribution?

En försäkringsförmedlare kan vara en fysisk eller en juridisk person. Försäkringsföretag eller deras anställda, som mot ersättning bedriver försäkringsdistribution, betraktas inte som försäkringsförmedlare.

Vem äger ett ömsesidigt försäkringsbolag?

Det ömsesidiga bolaget liknar i mycket ett kooperativ eller en ideell förening och en stor del av regleringen av ömsesidiga bolag sker i Sverige genom hänvisning till lagen om ekonomiska föreningar, men ägarna består av bolagets kunder.

Vad är god Försäkringsstandard?

En god sed är en standard som en viss yrkeskategori accepterat och anses vara god. Finansinspektionens allmänna råd är att ses som god försäkringsstandard. Avvikelse från de allmänna råden är således sanktionsbart eftersom det kan hänvisas till 4 kap. 3 § FRL.

Vad är konsekvensen av reglerna om korsförsäljning och kopplingsförbehåll?

Korsförsäljning och kopplingsförbehåll Direktivet innehåller regler om korsförsäljning, dvs. när försäkringar tillhandahålls tillsammans med andra produkter och tjänster samt om s.k. kopplingsförbehåll, dvs. när det ställs som villkor för att kunden ska få köpa en viss tjänst att kunden också köper en annan tjänst.

Vad räknas som Försäkringsdistribution?

Vad är försäkringsdistribution? Med försäkringsdistribution avses verksamhet som består i att • ge råd om eller föreslå försäkringsavtal eller utföra annat förberedande arbete innan försäkringsavtal ingås, • ingå försäkringsavtal, eller • bistå vid förvaltning och fullgörande av försäkringsavtal.

Vad skiljer ett vinstutdelande försäkringsbolag från ett ömsesidigt?

Försäkringstagarna betalar tillsammans för risker, underskott och kostnader för till administration och till exempel den reklam som bolaget gör. I ett vinstutdelande företag är kundernas sparkapital individuellt och andra kunder är inte med och delar på avkastningen som uppstår i den egna försäkringen.

Vad är god Försäkringsdistributionssed?

1 § En försäkringsdistributör ska bedriva sin verksamhet enligt god försäkringsdistributionssed och med tillbörlig omsorg ta till vara kundens intressen. Försäkringsdistributören ska handla hederligt, rättvist och professionellt.

Vad krävs för att utföra Försäkringsdistribution?

Krav på kunskap I FI:s föreskrifter om försäkringsdistribution (FFFS 2018:10) framgår det att en försäkringsdistributör ska ha kunskap och kompetens som är på en nivå som är lämplig och tillräcklig utifrån den aktuella befattningen, och den verksamhet och de produkter som försäkringsdistributionen består i.

Vad krävs innan du får utföra Försäkringsdistribution?

Vad av följande krävs innan du får utföra försäkringsdistribution? Ett godkänt kunskapstest. Tillräcklig och anpassad praktisk erfarenhet. I lagen står det att man ska iaktta god försäkringsdistributionssed.

Share this post