Rekommendationer

Hur lang ar yrkesutbildning?

Hur lång är yrkesutbildning?

De flesta YH-utbildningar är mellan ett och två år långa. Det finns två examina: Yrkeshögskoleexamen och Kvalificerad yrkeshögskoleexamen. Utbildningarnas längd anges i yrkeshögskolepoäng (YH-poäng), där fem poäng motsvarar en veckas studier på heltid.

Vad är skillnaden mellan Yrkeshögskola och yrkesutbildning?

Skillnaden mellan YH-utbildning och yrkesutbildning Distansinstitutet erbjuder yrkesutbildningar inom flera olika ämnesområden på distans. Yrkesutbildningarna är korta och ämnesfokuserade. Till skillnad från YH-utbildningar ger yrkesutbildningar ingen examen, utan ett diplom och/eller certifikat.

Vad är en Yrkeshögskola?

Yrkeshögskoleutbildningar finns inom flera olika branscher över hela landet. Utbildningarna ska svara mot arbetslivets behov av yrkeskompetens och drivs i nära samverkan med företag och arbetsgivare. Utbildningar inom yrkeshögskolan är alltid eftergymnasiala och oftast mellan ett och tre år långa.

Är yrkesutbildning eftergymnasial?

Eftergymnasial utbildning finns i flera former, bl. a. universitetsutbildning, YH-utbildning (yrkeshögskola), folkhögskoleutbildning eller privat yrkesutbildning. Här kan du läsa mer om de olika utbildningstyperna.

Vilken nivå är yrkeshögskola?

Beroende på vilken nivå utbildningen har inom det Svenska Kvalifikationsramverket SeQF skiljer examensnamnet sig åt. För nivå 5 får du en yrkeshögskoleexamen och för nivå 6 får du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. I jämförelse med andra utbildningar så har en gymnasieexamen nivå 4 och högskolan nivå 6, 7 och 8.

Vad gör man på yrkeshögskola?

På en yrkeshögskola, yh, utbildar du dig till ett visst yrke och för ett speciellt yrkesområde. Yrkeshögskolan passar dig som vet vad du vill arbeta med och som snabbt vill börja arbeta efter en utbildning. En yh-utbildning är svaret på arbetsmarknadens behov.

Är YH utbildning eftergymnasial?

Share this post