Populära

Vilka kurser ingar i juristutbildningen?

Vilka kurser ingår i juristutbildningen?

Du kommer läsa förvaltningsrätt och miljörätt. Som sedan följs av Straff- och processrätt. Under år tre läser du kursen Kredit- och exekutionsrätt som innehåller krediträtt, associationsrätt, exekutionsrätt samt kursen Arbetsrätt med mera.

Kan examen återkallas?

Återkallas betyg går det att hävda att en examen som bygger på betyg som inte längre gäller ska vara ogiltig. Om examen som ligger till grund för en yrkeslegitimation återkallas kan i sin tur legitimationen ifrågasättas. En dominoeffekt som kan få förskräckliga resultat.

Hur många antas till juristprogrammet?

Antagningsstatistik för HT2020 Under HT2020 sökte 5962 personer till Juristprogrammet vid Göteborgs universitet varav 1525 i första hand. Totalt antogs 290 personer i det första urvalet varav 96 var män och 191 var kvinnor. I det andra urvalet antogs 270 personer varav 88 var män och 179 var kvinnor.

Vad är Antagningspoängen för jurist?

Det absolut högsta resultat man kan ha när man söker till universitetet är alltså 22,5 i betyg och 2,0 på högskoleprovet. Här är antagningspoängen för jurist 2021!

Är redan antagen till högsta möjliga antal högskolepoäng?

Om du blivit antagen till 45 högskolepoäng (hp) kan du stå som reserv till maximalt 165 hp. Om du inte fått någon utbildningsplats nu, kan du stå kvar som reserv till utbildningar på sammanlagt 210 hp.

Hur många tas in på juristprogrammet?

Antagna urval 2 Under HT2020 sökte 7204 personer till Juristprogrammet vid Stockholms universitet varav 2136 i första hand. Totalt antogs 330 personer i det första urvalet varav 132 var män och 197 var kvinnor.

Hur mycket krävs det för att komma in på juristlinjen?

Du måste ha tillräckligt höga betyg för att komma in på Juristprogrammet (mellan 20-22 poäng från gymnasiet = A i alla ämnen). Det är också möjligt att skriva högskoleprovet (minst 1.25 poäng) och komma in genom det.

Är det svårt att läsa till jurist?

KONKURRENSEN PÅ JURISTPROGRAMMET Att studera på juristprogrammet är inte alltid en dans på rosor. En utbildning som varar i 4,5 år innehåller både med- och motgångar. Det stämmer att alla inte tar sig igenom utbildningen. Det här är dock ett vanligt fenomen på de flesta, om inte alla, utbildningar.

Är det svårt att komma in på juristutbildningen?

Juridikprogrammet är ett populärt program som är känt för att vara svårt att bli antagen till. Det krävs som oftast höga betyg och ett högt resultat på högskoleprovet för att bli antagen, men även om du inte har de betyg som krävs så kan du komma in på juristprogrammet!

Hur många program kan man bli antagen till?

Hej, Man kan anmäla sig till 20 högskoleutbildningar. Man måste prioritera utbildningarna, det vill säga att man sätter den utbildning man helst vill gå först, näst helst som nr.

Kan man läsa mer än 30 hp per termin?

En termins studier på universitet och högskola på heltid motsvarar 30 hp. Du får läsa flera kurser eller program samtidigt om du vill, så att du läser på mer än heltid. Som mest kan du bli antagen till 45 hp per termin. Detta gäller alltså universitet och högskola.

Hur många blir antagna till Juristprogrammet?

Antagna urval 2 Under VT2020 sökte 4283 personer till Juristprogrammet vid Stockholms universitet varav 1580 i första hand. Totalt antogs 330 personer i det första urvalet varav 134 var män och 196 var kvinnor. I det andra urvalet antogs 330 personer varav 126 var män och 203 var kvinnor.

https://www.youtube.com/watch?v=5S4t64n6XaQ

Share this post