Rekommendationer

Vilka lagar kommer att berora vart arbete med sociala medier?

Vilka lagar kommer att beröra vårt arbete med sociala medier?

Marknadsföringslagen är sträng och förbjuder dold marknadsföring. När ett inlägg i till exempel en blogg, ett Youtube-klipp eller på Facebook är reklam ska detta tydligt framgå för alla som läser inlägget. Du kan visa det på olika sätt, till exempel genom att det står ”reklam”.

Varför ska man finnas på sociala medier?

Varför sociala medier? Sociala medier ger möjlighet till medskapande, dialog, engagemang och interaktion med din målgrupp. Lyckas du nå ut med ditt innehåll kan ditt budskap spridas väldigt fort och till väldigt många. Du har också möjlighet att rikta din kommunikation till mycket specifika målgrupper.

Varför ska ett företag ha sociala medier?

Marknadsföring på sociala medier är en fördel för många nystartade företag eftersom det är en lättillgänglig kanal. Sociala medier är ett snabbt och enkelt sätt för att få uppmärksamhet till en produkt, om du förmedlar ett budskap som användarna uppskattar och vill dela. Det kan också vara en ekonomisk fördel.

Vad får man göra på sociala medier?

Vad är sociala medier? Sociala medier är ett begrepp som innefattar flera plattformar där du som användare kan lägga upp bild, videor och texter för att kommunicera och interagera med andra användare. Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter och Snapchat är några exempel på sociala medier.

Vad gör influencers?

Influencer – definition Ordet influencer kommer från engelskans ord för influera, vilket i sin tur betyder påverka. En influencer är alltså någon som har inflytande på andra och kan påverka dem att utföra vissa handlingar, exempelvis köpa en specifik produkt. Att influera är inget nytt.

Vad är fördelar med sociala medier?

En fördel med sociala medier är dess förmåga att öka en ung persons möjligheter att dela med sig, bry sig och jämföra sig med andra. Det gör att de kan fokusera på saker som alltid har varit viktiga för unga människor: deras hemligheter, image, utseende och osäkerheter.

Vilka sociala medier använder företag?

Det är dessutom viktigt att ha koll på vilket syfte de sociala medierna används för. Vissa sociala medier används mestadels för personliga relationer, såsom Instagram eller Facebook. Andra sociala medier används för yrkesrelaterat nätverkande, såsom LinkedIn.

Share this post