Allmänning

Hur lagger man till en rad i Excel?

Hur lägger man till en rad i Excel?

Lägga till en rad, kolumn eller cell Välj en rad, kolumn eller cell. Högerklicka på raden, kolumnen eller cellen. På menyn som visas väljer du Infoga 1 till vänster, höger, över eller under.

Hur göra varannan rad grå i Excel?

Skugga varannan rad i ett Excel-kalkylblad

  1. Markera området i vilket du vill skugga varannan rad.
  2. Välj därefter Start -> Villkorsstyrd formatering -> Ny regel.
  3. I rutan som öppnas upp väljer du regeltypen ”Bestäm vilka celler som ska formateras genom att använda en formel”.
  4. Välj typen av formatering du vill tillämpa.
  5. Sådär!

Hur gör man varannan rad färgad i Excel?

Klicka på Start > Villkorsstyrd formatering > Ny regel. Klicka på Bestäm vilka celler som ska formateras genom att använda en formel i rutan Välj en regeltyp. För att tillämpa färg på varannan rad skriver du formeln =REST(RAD();2)=0 i rutan Formatera värden där den här formeln är sann.

Hur får man Excel?

Kopiera exempeldata i följande tabell och klistra in dem i cell A1 i ett nytt kalkylblad i Excel. Om det behövs kan du justera kolumnbredden så att alla värden visas….Exempel.

Data
=A2/A3 Dividerar värdet i cell A1 med värdet i cell A2 =A2/A3
=A2*A3 Multiplicerar värdet i cell A1 med värdet i cell A2 =A2*A3

Varför försvinner stödlinjer i Excel?

Skriva ut stödlinjer Standardinställningen är Excel inte ut stödlinjer i kalkylblad. Om du vill att stödlinjerna ska visas när du skriver ut markerar du det eller de kalkylblad som du vill skriva ut. Markera sedan kryssrutan Skriv ut under Stödlinjer i gruppen Alternativ på fliken Sidlayout.

Hur gör man ett rutmönster i Word?

Markera ett diagram, en bild eller ett objekt i dokumentet. Till höger i menyfliksområdet väljer du Formatera >justera > rutnät Inställningar. Dialogrutan Rutnät och stödlinjer öppnas. Placerar ett objekt vid den närmsta skärningspunkten i rutnätet även när rutnätet inte är synligt.

Share this post