Allmänning

Vad studerar man inom foretagsekonomi?

Vad studerar man inom företagsekonomi?

Rent konkret ger studier i företagsekonomi dig kunskap om hur företag och andra organisationer fungerar, deras roll i samhället och hur de på bästa sätt kan nå sina uppsatta mål. Du får lära dig hur man leder, organiserar, marknadsför, redovisar, finansierar och kommunicerar i företag och organisationer.

Vad räknas som företagsekonomi?

Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation, redovisning och kalkylering.

Varför studera företagsekonomi?

Kursen ger dig kunskap inom olika typer av företag och företagsformer, hur företag startas samt en affärsidés utformande och betydelse…

Är företagsekonomi ett bra program?

Programmet förbereder dig för ett självständigt, ansvarsfullt och utvecklande arbete med arbetsuppgifter som rör företagsledning, ekonomisk analys, redovisning och marknadsföring med fokus på hållbarhet. Stor vikt läggs vid att utveckla din förmåga till problemlösning, kreativt tänkande och kritiska resonemang.

Vad ingår i företagsekonomi 2?

Av kursen Företagsekonomi 2 har du fått fördjupande kunskaper i ekonomi. Du har lärt dig de vanligaste ekonomiska begreppen samt fått insikt i hur en marknad fungerar. Vidare har du fått kunskap om företagens roll och villkor i samhället och vilka grundläggande lagar och andra bestämmelse som styr företag.

Är det mycket matte i företagsekonomi?

Det är svårt att säga hur svårt matten är för att det uppfattas olika av alla, för vissa kan det vara lättare än för andra, det kan bero på hur lätt man lär sig eller hur mycket man redan vet. Matten kan då handla mer om kalkylering, marknadsföring och redovisning.

Vad ingår i kursen företagsekonomi?

Kursen Företagsekonomi 1 ger dig kunskaper om:

  • Ekonomiska begrepp.
  • Affärsidén.
  • Marknaden.
  • Inköp och försäljning.
  • Olika typer av ledarskap.
  • Personalarbete.
  • Kalkylering och finansiering.
  • Distributionskedjan.

Vad handlar om redovisning 2?

Redovisning 2 är en kurs för dig som vill få kunskap inom redovisning. Du får bland annat lära dig bokslut, beskattning och revision i olika företagsformer. Du får också kunskap om årsredovisning och du lär dig hantera ett datorbaserat redovisningssystem.

Share this post