Trendig

Far 16 aringar bo pa hotell?

Får 16 åringar bo på hotell?

Numera är det många hotell som kräver att personen som checkar in är 18 år fyllda. Det är därför kundens eget ansvar att undersöka med hotellet vad som gäller innan man bokar. Detta går i de flesta fall fint, beroende på vilket land/hotell det gäller.

När måste man checka ut från hotell?

Även här gäller att man bör meddela att man skall checka ut senast kl 18.00 kvällen innan man ger sig iväg. Gör man inte detta kan man få betala för ett extra dygn. På samma sätt måste hotellet senast kl 1800 dagen innan utcheckning meddela gästen om denne inte kan få disponera rummet längre.

Hur gammal måste man vara för att boka hotell utomlands?

Var även uppmärksam på att vissa länder inte tillåter boende på hotell om du är under 21 år ( exempelvis i Dubai och i vissa delstater i USA- där man är myndig först vid 21-års ålder). Detta gäller även kryssningar; du måste vara 21 år för att boka. Kontrollera alltid hotellets policy innan du bokar en resa.

Hur gammal boka hotell?

Många hotell kräver, precis som du säger, att den personen som checkar in har fyllt 18 år. Vissa hotell har även högre åldersgränser. Det beror oftast på att det är den personen som står som ansvarig om gästerna skulle ha sönder något på rummet eller liknande.

Får man gå på spa under 18?

För minderåriga (15-18 år) krävs målsmans tillstånd. Spabehandlingar utförs ej på barn under 15 år.

Får man vara fler i ett hotellrum?

Lycka till! Se bara till att sköta det snyggt. Självklart kan det få påföljder, men då måste dom bevisa att det faktiskt har sovit fler personer i rummet än vad ni sagt. Samt ni måste upptäckas.

Får man ta in någon på hotell?

Ett hotell räknas inte som offentlig plats, vilket följer av 1 kap 2 § ordningslagen (här). Detta innebär att ett hotell i princip har rätt att själva besluta om att avvisa och neka personer tillträde. Det är nämligen inte någon absolut rättighet att få tillträde till någon annans lokal, exempelvis ett hotell.

Kan man checka in på hotell när som helst?

Du kan checka in från kl. 15.00. Om du anländer tidigare så kan du förvara ditt bagage i hotellets bagageutrymme till dess ditt rum är klart. Om rummet är städat och klart innan kl.

Måste man vara 18 för att åka utomlands?

För dig som är under 18 år gammal och ska resa utomlands kan du visa ett föräldramedgivande intyg till resebolag, flygbolag eller researrangörer. Intyget kan du även visa vid inresa till eller utresa från destinationslandet men även Sverige.

Share this post