Trendig

Nar infaller Revisorsplikt?

När infaller Revisorsplikt?

För bolag med få anställda som har tillgångar som överstiger 1,5 mkr och omsättning som överstiger 3 mkr under de senaste två åren måste ha revision.

Vad händer om man inte väljer in revisor?

Om aktiebolaget inte har valt någon revisor på grund av att man ändrat i bolagsordningen att man inte ska ha någon revisor så finns ingen som ska granska den kontrollbalansräkning som styrelsen ska upprätta och lägga fram på kontrollstämman.

Måste alla bolag i en koncern ha revisor?

Om moderbolaget kan välja bort kravet på revisor, men inte den koncern moderbolaget ingår i, måste moderbolaget ändå ha revisor. Dessutom kan det finnas krav på revisor enligt branschregler, exempelvis regler för advokataktiebolag och för kommunalt ägda aktiebolag.

Vad kostar en revisor för AB?

Löpande redovisning, annat administrativt arbete: 750 kronor per timme. Boksluts och deklarationsarbete: 995 kronor per timme. Upprättande av årsredovisning och inkomstdeklaration för aktiebolag: 3.000 kronor per timme. Upprättande av bokslutshandling för enskild firma eller handelsbolag: 1.500 kronor per timme.

Vem väljer revisor?

Styrelsen är skyldig att ansöka om att Bolagsverket ska utse en revisor om en ny revisor inte utses av bolagsstämman eller av den som enligt bolagsordningen ska utse revisor i aktiebolaget. Andra personer, med eller utan koppling till aktiebolaget, kan också ansöka om det.

Måste man ha revisor i enskild firma?

En enskild näringsidkare behöver normalt inte ha någon revisor. Men stora företag måste ha en kvalificerad revisor och anmäla detta till Bolagsverket.

Vilka typer av företag kan tänkas utnyttja möjligheten att avstå revision?

Den 1 november 2010 avskaffades kravet på revision för de små aktiebolagen i Sverige och reformen omfattar cirka 250 000 aktiebolag. Motivet till avskaffandet är att små företag skall få minskade kostnader i form av ersättning till revisionsbyråerna.

Hur mycket kostar redovisningstjänster?

Priset för redovisningstjänster brukar ligga omkring 650-1000 kr per timme. Det finns dock en mängd faktorer som påverkar redovisningskonsultens kostnad. Det är såklart inte heller relevant att enbart titta på timpriset för att förstå erbjudandet och det övergripande värdet.

Måste aktiebolag ha revisor?

Ett privat aktiebolag måste ha en godkänd eller auktoriserad revisor om det når upp till minst två av följande gränsvärden för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren: fler än 3 anställda (i medeltal) mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning. mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Är företag en juridisk person?

En juridisk person är ett subjekt som inte är en fysisk person, men som kan ha samma juridiska rättigheter och skyldigheter som en fysisk person. En juridisk person kan vara ett företag, förening, en stiftelse, en organisation eller en stat.

Share this post