Rekommendationer

Vad behovs i en frisorsalong?

Vad behövs i en frisörsalong?

Vad krävs för att starta? För att arbeta som behörig frisör krävs grundutbildning och en färdigutbildning som avslutas med gesällprov. Färdigutbildningen är en praktisk yrkesutövning i 1,5 till 2 år.

Vad ska man ha för golv i en salong?

Golvet ska vara plant och helt för att minska risken att de som jobbar på salongen eller kunderna snubblar. Finns det nivåskillnader ska de markeras. Det är också viktigt att det är enkelt att göra rent golvet. Städningen är viktigt för att undvika halkolyckor.

Vad är bra arbetsmiljö för frisörer?

Använd handskar och handkräm. Luften du andas Många ämnen i frisörprodukter har en irriterande inverkan på luftvägarna och förstör dessutom de naturliga reningsme- kanismer som finns där. Ibland kan äm- nena orsaka astma. En väl fungerande och ändamålsenlig ventilation är därför viktig för dig som arbetar som frisör.

Vad innebär en grön salong?

Om Grön Salong Grön Salong erbjuder bland annat miljöcertifiering av frisörsalonger. Bedömningarna baseras på oberoende offentlig forskning. Syftet med miljöcertifieringen är att förbättra frisörernas kemiska arbetsmiljö, medan de fortsatt kan vara 100% kreativa och göra alla typer av behandlingar.

Hur mycket tjänar en egenföretagare frisör?

Behörig frisör: 16 095 kronor i basbelopp och 17,45% i provision. Garantilönen för behörig frisör är 25 725 kr/månad. Branschvana 1 (5 000 timmar) 245 kr/månad i tillägg. Branschvana 2 (8 000 timmar samt Mästarbrev) 245 kr/månad i tillägg.

Får man ha salong hemma?

Ett krav är att ditt aktiebolag inte har några andra lokaler för verksamheten, utan är i behov av att hyra i din bostad. Ditt aktiebolag kan göra avdrag för hyran i deklarationen.

Får man ha frisörsalong hemma?

Drömmer du om att starta en egen frisörsalong eller jobbar du redan som frisör? Då finns det vissa tillstånd och olika kontroller som du kan behöva känna till. Frisörbranschen är relativt stabil jämfört med andra branscher. Som frisör kan du själv hyra frisörstol på en befintlig salong eller välja att starta eget.

Vad är det största problemet frisörer brukar få i sitt yrke med sin hälsa?

Yrket innebär ofta obekväma och påfrestande arbetsställningar. Många frisörer har därför ont i kroppen på olika sätt, i fötter, ben, rygg, nacke, axlar och handleder. Förebygg besvär genom att växla mellan olika arbetsuppgifter, ta många korta raster och arbeta med armarna nära kroppen.

Hur många gröna salonger i Sverige?

Frisörbranschen använder många produkter som innehåller skadliga ämnen. I Sverige finns idag en miljöcertifiering inom frisörbranschen, Grön Salong. Men trots det är bara åtta salonger miljöcertifierade inom organisationen idag.

Hur mycket kostar det att hyra en frisörstol?

Frisörstolar brukar man kunna hyra för ca 5000sek + m/månad.

Hur mycket får man i lön om man jobbar som frisör?

28 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Share this post