Rekommendationer

Vad ska ett pressmeddelande innehalla?

Vad ska ett pressmeddelande innehålla?

Slagkraftig rubrik och inledande stycke som beskriver pressmeddelandet. Information om nyheten och gärna relevanta bilder. Ett eller flera citat av någon med ledande befattning eller ansvarig person för nyheten i företaget eller organisationen. Kort fakta om företaget eller organisationen.

Hur ska ett pressmeddelande se ut?

Tänk nyhetsmässigt och låt dig inspireras av medias ofta fyndiga och intresseväckande formuleringar. Skriv en ingress på 2-4 rader i fet stil som sammanfattar hela nyheten. Börja med det viktigaste i budskapet. Rubrik och ingress ska kunna kopieras direkt av en nyhetsredaktion som vill göra en notis.

Hur man skriver ett pressmeddelande?

Här tipsar vi om hur du skriver ett intressant pressmeddelande som journalister vill läsa.

  1. Lär dig tänka som en journalist.
  2. Det viktigaste först.
  3. Använd intressanta citat.
  4. Ta fram ett eget case.
  5. Håll dig kort.
  6. Sätt din nyhet i ett sammanhang.
  7. Skriv så enkelt som möjligt.
  8. Glöm inte kontaktuppgifterna.

Hur skickar man ut en pressrelease?

Använd en pressförmedlingstjänst En distributionstjänst för pressmeddelande är en plattform som låter dig skicka ut ditt pressmeddelande till en lång lista med mediekontakter. Det är vanligtvis ett mycket billigare alternativ än att hyra en PR-byrå. Du kan filtrera media företag och journalister per kategori.

Hur skickar man ut ett pressmeddelande?

Använd en pressförmedlingstjänst. En distributionstjänst för pressmeddelande är en plattform som låter dig skicka ut ditt pressmeddelande till en lång lista med mediekontakter. Det är vanligtvis ett mycket billigare alternativ än att hyra en PR-byrå. Du kan filtrera media företag och journalister per kategori.

Hur skriver man en press release?

Pressreleasen är en text som ligger nära det journalistiska sättet att skriva. En pressrelease svarar på de journalistiska frågeorden vem, vad, hur, när, var och varför. Texten är rak, enkel och informativ och man håller sig till fakta. En pressrelease kan ibland förväxlas med reklam.

När ska man skicka ut ett pressmeddelande?

De flesta pressmeddelanden skickas ut mellan klockan tio och elva på förmiddagen. Om målet med nyheten är att få dagstidningar att skriva om den, så är det klokt att skicka ut den tidigare, kanske mellan klockan sju och åtta på morgonen. 62 procent av all pressinformation skickas under veckans tre första dagar.

Share this post