Allmänning

Vad ar revisions PM?

Vad är revisions PM?

Dessa rekommendationer samlas ofta i ett Revisions-PM som delges kunden både muntligen och skriftligen. Att företagets redovisning och rutiner fungerar bättre minskar risken för att såväl oavsiktliga som avsiktliga fel uppstår. Revisionen sker i samarbete med kunden.

Vad har det för betydelse att avgöra om en verksamhet är att se som revisionsverksamhet?

I förarbetena till revisorslagen9 anges att en förutsättning för att verksamheten ska anses ha naturligt samband med revisionsverksamhet är att den är av sådan karaktär att det är naturligt att en revisor i allmänhet sysslar med den, som konkreta exempel anges redovisnings-, organisations- och …

Vad ska en revisor granska?

Revisorn skall granska företagets års- redovisning och bokföring samt företags- ledningens förvaltning. Granskningen skall vara så ingående och omfattande som god revisionssed kräver.” I de flesta föreningar är nog revisionen reglerad i föreningens stadgar, i likhet med vad som finns i RF:s normalstadgar.

Hur fungerar revision?

En revision är en oberoende granskning som visar hur väl dina rutiner fungerar, att alla intäkter redovisas och att inga utgifter finns som inte ska finnas. Revisionen identifierar därmed eventuella problem i företaget och kan hjälpa till att hitta rätt lösning på dem.

Vad innebär revisionsverksamhet?

Med revisionsverksamhet skall huvudsakligen avses sådan granskning av förvaltning eller ekonomisk information som skall utföras enligt författning, stadgar eller avtal och som skall utmynna i en rapport, ett intyg eller någon annan handling som är avsedd även för andra än uppdragsgivaren.

Vad är skillnaden mellan godkänd och auktoriserad revisor?

För att bli godkänd revisor krävs en ekonomie kandidatexamen, tre års kvalificerad praktik och revisorsexamen. Auktoriserade revisorer har en fyraårig akademisk utbildning, minst fem års kvalificerad praktik och revisorsexamen Läs mer på Revisorsnämnden och FAR samt Hur blir jag revisor?

Vem granskar revisorer?

Årlig revision Varje år granskar Riksrevisionen omkring 240 årsredovisningar.

Share this post