Trendig

Hur manga olika typer av Personkretsar finns det enligt LSS?

Hur många olika typer av Personkretsar finns det enligt LSS?

I LSS beskrivs vilka personer som omfattas av lagen. De delas in i tre grupper utifrån olika bedömningsgrunder, så kallade personkretsar.

Vilket stöd kan erbjudas för barn och vuxna med Funktionsvariationer enligt LSS lagen?

Personer med funktionsnedsättning kan ha rätt till stöd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Personlig assistans, bostad med särskild service och daglig verksamhet är exempel på insatser.

Vilka kan få stöd enligt LSS?

Funktionshindrades rättigheter enligt LSS LSS gäller för: Personer med utvecklingsstörning och personer med autism eller autismliknande tillstånd. Personer med betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom.

Vilka personer kan söka stödinsatser enligt sol?

I lagens personkrets ingår tre grupper:

  • personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknandetillstånd.
  • personer med betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada i vuxen ålder föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom.

Vilka är de 3 Personkretsarna inom LSS?

LSS inkluderar endast de personer som tillhör någon av de tre grupper som lagen avser, så kallade personkretsar: Personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.

Vilka tre Persongrupper omfattas av LSS?

Personkrets 1: personer med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning), autism eller autismliknande tillstånd. Personkrets 2: personer med betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter en hjärnskada i vuxen ålder som har orsakats av yttre våld eller kroppslig sjukdom.

Vad innebär LSS lagen om stöd och service till vissa med funktionsnedsättning?

Det är en lag som ger särskilda rättigheter till en del personer med funktionsnedsättningar. Till exempel personer med utvecklingsstörning. Om du behöver en insats kan du söka om att få den. Till exempel bostad med särskild service, daglig verksamhet, kontaktperson och rätt till personlig assistans.

Vilken lag ger stöd till människor med funktionsnedsättning?

Lagen ska ge personer med funktionsnedsättning det stöd de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och leva som andra. Kommunen är skyldig att informera om lagen och se till att de personer som lagen gäller får den hjälp de behöver.

Share this post