Allmänning

Vad hander om man inte svarar pa bankens fragor?

Vad händer om man inte svarar på bankens frågor?

Du är skyldig att besvara de frågor som banken skickar ut. Om du inte gör det har banken rätt att till exempel frysa dina konton och i förlängningen avsluta dina tjänster i banken.

Vad händer om banken spärrar mitt konto?

Kunden, i detta fall du, måste kunna visa var pengarna kommer i från. Eftersom penningtvättslagen uppställer höga krav på bankerna måste banken spärra kontot direkt vid misstanke om penningtvätt. Det utan att kunden kontaktas i förväg. Det är en obligatorisk del av bankernas arbete mot penningtvätt.

Vad är ett Hemvistintyg?

Skatteverket utfärdar hemvistintyg som visar att en privatperson eller en juridisk person har hemvist i Sverige enligt skatteavtal. Hemvistintyget kan användas i ett annat land för att exempelvis få nedsättning av källskatt på utdelning enligt reglerna i skatteavtalet med det andra landet.

Kan banken ta pengar från mitt konto?

Att det är en felaktig betalning är en förutsättning för att banken ska kunna lämna ut uppgifter om mottagaren till dig. Banken kan även kontakta mottagaren och uppmana denna att göra en återbetalning till ditt konto. Däremot kan inte banken hämta tillbaka pengarna.

Kan banken säga upp mig som kund?

Om en bank beslutar att säga upp ett avtal om betalkonto med grundläggande funktioner, ska banken underrätta konsumenten om detta och om vart han eller hon kan vända sig för att framföra klagomål eller få beslutet rättsligt prövat. Underrättelsen ska vara skriftlig och utan kostnad för konsumenten.

Kan banken spärra mitt BankID?

Du kan själv spärra ditt BankID på kort i internetbanken om du har en annan fungerande ID-metod tillgänglig, t. ex. säkerhetsdosa. Alternativt kan du kontakta ringa 0771-22 11 22, kontakta ditt bankkontor eller Spärrservice på telefonnummer 08-411 10 11 där de hjälper dig att spärra ditt BankID på kort.

Var är min skattehemvist?

En person har vanligtvis sitt skattehemvist i det land som han eller hon bor eller tillbringar mer än 183 dagar per tolvmånadersperiod i. I vissa länder kan man anses ha fortsatt skattehemvist även om man har lämnat landet –till exempel på grund av att man har behållit bostad eller familj i det landet.

Share this post