Blogga

Hur ar det att jobba som underwriter?

Hur är det att jobba som underwriter?

Underwritern arbetar med komplexa risker och bedömer om försäkringsbolaget ska försäkra risken. För att kunna fatta beslut utreder och analyserar underwritern och tar exempelvis fram statistik över tidigare inträffade skador.

Vad tjänar en underwriter?

46 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad krävs för att jobba som skadereglerare?

Det krävs ingen särskild utbildning till att bli skadereglerare. Vanligen blir man upplärd av en mer erfaren kollega och får på så vis lära sig yrket. Hos vissa försäkringsbolag har man en internutbildning man måste gå igenom innan man får börja jobba, och hos många finns det interna vidareutbildningar.

Vad är en försäkringsrådgivare?

Som försäkringsrådgivare arbetar du med att ge rådgivning kring olika slags försäkringslösningar, medan en skadereglerare hanterar skador som den försäkrade har råkat ut för. En riskbedömare, eller underwriter, arbetar istället med att bedöma risker.

Vad tjänar en skadereglerare på försäkringsbolag?

38 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur mycket tjänar en skadereglerare?

Dela

Län Medellön Medelålder
Skåne 35.475 kr 31 år
Stockholm 35.600 kr 36 år
Västernorrland 42.500 kr 63 år

Vad jobbar en försäkringsrådgivare med?

Vad krävs för att bli försäkringsrådgivare?

De flesta som anställs har minst treårig utbildning från gymnasiet. Försäkringsbolagen har ofta egen utbildningsverksamhet för sin personal. Eftergymnasial utbildning är en merit. Lämplig utbildning kan finnas inom Yrkeshögskolan.

Vad gör en Skadehandläggare?

Som skadereglerare möter du människor som drabbats av en förlust eller olycka av något slag. Det kan vara deras hus som brunnit upp, deras bilradio som blivit stulen eller en kär anhörig som avlidit. Alla behöver din hjälp och service för att få sin skada utredd.

Vad kan man göra för att bli skadereglerare?

Hur räknar jag ut min lön efter skatt?

För att kunna räkna ut din lön efter skatt behöver vi veta ett par saker.

  1. Din bruttolön – Det är den lön du har innan skatt.
  2. Var du bor – Kommunalskatten skiljer sig mellan kommunerna.
  3. Om du är medlem i Svenska kyrkan – Kyrkoavgiften varierar mellan 1-1.5% av din lön.

Varför jobba som försäkringsrådgivare?

Försäkringsrådgivare marknadsför och säljer försäkringar till privatpersoner eller företag. De analyserar och ger råd om hur de kan lösa behovet av försäkringar. Försäkringsrådgivaren sätter sig in i kundens situation eller problem för att kunna ge dem råd eller förmedla en försäkring som motsvarar deras behov.

Share this post