Frågor

Kan man se sina vapenlicenser pa natet?

Kan man se sina vapenlicenser på nätet?

Det finns i dag fyra e-tjänster för ansökan om vapentillstånd: vapenlicens, förnyelse av tillstånd att inneha skjutvapen, inköpstillstånd och ansökan om dubblettlicens.

Vad räknas som vapenbrott?

Den som uppsåtligen innehar ett skjutvapen utan att ha rätt till det eller överlåter eller lånar ut ett skjutvapen till någon som inte har rätt att inneha vapnet döms för vapenbrott till fängelse i högst ett år.

Var får man förvara vapenskåp?

Förvaring av effektbegränsade skjutvapen, pluggade vapen och vapendelar. Vissa luftvapen eller skjutvapen som har gjorts varaktigt obrukbara får förvaras på annat säkert sätt exempelvis inlåsta i säkert förvaringsutrymme eller i låst vapenställ.

Är magasin Licenspliktiga?

Även om magasinet inte är uttryckligen licenspliktigt skulle jag rekommendera dig att avvakta polisens beslut innan du köper ett magasin. Om polisen skulle avslå din ansökan innebär det att du plötsligt sitter på ett magasin till ett vapen du inte äger eller har licens för.

Hur många år får man för vapenbrott?

Straffskalan för vapenbrott är fängelse i högst tre år. Om du har begått gärningen av oaktsamhet eller om brottet är ringa kan du istället dömas till böter eller fängelse i högst sex månader (9 kap. 1 § vapenlagen).

När blir det grovt vapenbrott?

Den som innehar ett skjutvapen utan att ha rätt till det eller överlåter eller lånar ut ett skjutvapen till någon som inte har rätt till det döms för vapen- brott. Beroende på omständigheterna kan vapenbrottet vara att bedöma som grovt vapenbrott eller synnerligen grovt vapenbrott.

Får man ha laddat magasin i vapenskåpet?

”Med laddat menas att du inte får ha patroner i vapnets patronläge eller magasin (fast magasin eller löstagbart magasin som är instucket i vapnet.) Det råder oklarheter om du ens får ha patroner i ett löstagbart magasin under biltransport.

Vad kostar ett hagelgevär?

De lite mer påkostade fabrikaten av hagelbockar (Antonio Zoli, Beretta, Ceasar Guerini mm) från Italien hamnar i den övre prisklassen med priser från 20000:- och uppåt. Hagelbockarna från Turkiet är på en lite lägre prisnivå runt 10000:- beroende på utförande. Dessa hagelgevär har idag i många fall en hög kvalitet.

Share this post