Frågor

Hur skriver man kommentar pa en rad och hur skriver man langre kommentarer dvs kommentarer som stracker sig over flera rader?

Hur skriver man kommentar på en rad och hur skriver man längre kommentarer dvs kommentarer som sträcker sig över flera rader?

För att skriva kommentarer på flera rader så används oftast symbolen /* för att starta kommentaren och */ för att avsluta kommentaren.

Hur kommenterar man i CSS?

Du behöver använda så kallade css-kommentarer eller html-kommentarer, en slags paranteser för kod. Det som kan vara svårt med att kommentera i koden är att en parantes (som gör din kommentar osynlig i bloggen) ser olika ut i css och html, men det ska vi reda upp här. CSS är stilmallsdelen av koden.

Hur skriver man en kommentar IC?

Den inleds med /* och avslutas med */. Allt mellan dessa två sekvenser ignoreras av datorn. Den andra kommentaren är vad som kallas enradskommentar, eller ”smart kommentar”. Den börjar vid sekvensen // och gäller för resten av raden.

Hur kommenterar man IC?

Hur ser en kommentar ut De är // Kommentar och /* Kommentar */. Den första fungerar så att allt som kommer efter // och fram till radens slut är en kommentar och kommer att ignoreras av PHP-tolkaren. Den andra typen av kommentar fungerar så att det som står mellan /* och */ är kommentarer.

Varför är det viktigt att validera sin kod?

Oftast innebär validering i det här sammanhanget att man kontrollerar sina HTML-sidor gentemot gällande standard för att se efter så att man håller sig till denna. Att göra en validering är en kvalitetskontroll och en stor hjälp i arbetet med uppmärkning av webbsidor och stilmallar.

Vad innebär det att validera kod och varför gör man detta?

Termen validering används ganska slarvigt idag och det gör att det inte är helt klart vad det innebär att ”validera” en webbplats. Validering innebär egentligen bara att man kontrollerar att något följer uppsatta rekommendationer eller krav. Inom webbvärlden avser man då i de flesta fall html- eller css-koden.

Vad menas med att validera?

Vad är validering? Validering innebär att en persons kunskaper och kompetenser kartläggs och bedöms på ett strukturerat sätt, för studier eller arbete, oavsett hur, var eller när de förvärvats.

Vilken betydelse hade litteraturen för människorna?

Litteraturen påminner människan om hennes tankefrihet och ingjuter därigenom kraft i livet och i samhället. Genom att läsa vidgas den enskildes föreställningsvärld och man övar upp sin förmåga att se bortom sig själv och sitt eget liv.

Share this post