Blogga

Hur vet man nar vattenmelonen ar mogen?

Hur vet man när vattenmelonen är mogen?

Plocka upp vattenmelonen och se hur den känns i förhållande till sin storlek. Känns vattenmelonen tyngre än den ser ut är den troligen mogen. Knacka på skalet! Om ljudet är lite eko-aktigt så är det mer sannolikt att vattenmelonen är mogen än om du hör ett dunsande, dovt, ljud.

Är en vattenmelon en frukt?

Vattenmelon är en grön frukt i släktet vattenmeloner. Vattenmelonens vilda förfäder växer i torra delar av Afrika. Melon är en 1-årig klängväxt. De vattenrika frukterna innehåller en mängd frön.

Vad heter alla meloner?

Ett urval av världens meloner

  • Vattenmelon.
  • Minivattenmelon.
  • Cantaloupe.
  • Honungsmelon.
  • Piel de sapo.
  • Galia.
  • Citrusmelon.
  • Svensk nätmelon.

Hur vet man att vattenmelonen är söt?

Den ska vara vattnig och söt men inte för vattnig eller för söt.

När är det säsong för vattenmelon?

SÄSONG. Vatten-, honungs-, galia-, och cantaloupemelon finns året runt. Nätmelon skördas juli till augusti och grodskinnsmelon finns november till september.

Är vattenmelon en bär?

Frukten är ett bär och minst 20 cm lång, ofta betydligt större. Den är kal och grönmönstrad. Fruktköttet är först vitaktigt men vid mognaden rött eller gult. Fröna är plattade, svartbruna och blanka.

Vad innehåller en vattenmelon?

Vattenmelon innehåller A-vitamin, tiamin, vitamin B6 och dessutom massor av C-vitamin. Även lite kalium och magnesium hittar du! Rena hälsobomben. Vattenmelon består till mestadels av vatten och fibrer vilket är effektivt för mättnadskänslan.

Hur många olika meloner finns det?

Många sorters meloner Det finns mer än 1200 olika sorters vattenmeloner. Eftersom de odlas på så många olika platser i världen får de olika utseende och smak.

Är Cantaloupemelon nyttigt?

Nyttiga fördelar Cantaloupemelonen är mycket kalorisnål och så är den full av C-vitamin – 300 g täcker hela ditt dagsbehov av det viktiga vitaminet. Du får också en massa kalium, som är bra för ditt blodtryck.

Share this post