Ny

Vilket land dricker mest lask?

Vilket land dricker mest läsk?

I Norge dricker man mest läsk per person i Norden. Och det med råge. Med 117 liter per person under 2010 slår de tvåan Danmark, med 68 liter, rejält.

Vilken var världens första läsk?

Historia. De första läskedryckerna såldes under 1600-talet och bestod av vatten och citronjuice som sötat med honung. 1676 fick Compagnie des Limonadiers i Paris monopoltillstånd för att sälja dessa drycker.

När kom läsk?

Läsk är en dryck som är populär bland många människor. Läsk som dryck är vanligtvis sötad och kolsyrad, och den serveras ofta kall. Läskedrycken är inget nytt fenomen utan har funnits under en lång tid tillbaka, de första läskedryckerna såldes under 1600-talet.

Är Festis läsk?

Festis är en fruktdryck utan kolsyra, en så kallad stilldrink, och marknadsförs av Carlsberg. I tidigare versioner av fruktdrycken existerade även diverse smaker som kolsyrade, men numera finns den enbart som en stilldrink antingen med eller utan socker.

När kom champis?

– Champis grundades i Örebro av Robert Roberts 1910. Från början gick den under namnet Champagneläskedryck, men såldes från och med 1918 under den i folkmun redan etablerade benämningen Champis, berättar Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker på Spendrups Bryggeri.

Vad kom först Zingo eller Fanta?

Zingo är en svensk läskedryck som introducerades hösten 1962 av Apotekarnes. Idag produceras drycken av Carlsberg Sverige….Zingo[redigera | redigera wikitext]

Zingo i 1,5 liters plastflaskor på en butikshylla.
Smak Apelsin
Varianter Zingo tropisk Zingo sorbet
Övrig information

När kom läsk till Sverige?

Coca-Cola kom till Sverige på 1950-talet, men slog inte igenom riktigt förrän en bit in på 1970-talet. Läsken uppfanns av apotekaren John S Pemberton (1831—1888) 1886, men var då även den tänkt som stärkande medicin.

Vad innehåller Festis?

Ingredienser. Vatten, socker, äppeljuice (5%) från koncentrat, aromer, syra (citronsyra), färgämnen (E150b, E133), konserveringsmedel (kaliumsorbat). Utan sötningsmedel.

Vilken dryck dricker man mest i världen?

Mest te i världen dricks i Turkiet.

Share this post