Allmänning

Hur lange kan man skjuta upp mensen?

Hur länge kan man skjuta upp mensen?

Om du vill ha mens Uppehållet får vara max sju dagar men det räcker alltså med fyra dagar. Har du en karta med 28 tabletter tar du sockerpiller under de sista dagarna på kartan. Hur många de är beror på vilka p-piller du äter. Ofta finns det fyra eller sju sockerpiller.

Kan man ta dagen efter piller två dagar i rad?

Det finns ingen gräns för hur många gånger per menscykel du kan ta ett akut-p-piller. Det är bättre att ta ett akut-p-piller flera gånger under samma menscykel än att låta bli.

Vad kan försena mensen?

Det kan bero på många olika saker om mensen är sen eller uteblir en eller två gånger. Det kan till exempel ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans, till exempel PCOS.

Hur får man sin mens att sluta snabbt?

Om din mens är regelbunden och du är över 15 år kan du ta receptfri medicin utan att först kontakta läkare. Cyklo-F innehåller tranexamsyra och minskar blödningsmängden med upp till 40 procent när den är som störst. Cyklo-F minskar effekten av ett ämne som löser upp levrat blod, vilket leder till mindre blödning.

När fungerar inte dagen efter?

Om befruktning redan skett kan pillret däremot inte avbryta en graviditet. Effekten av akut p piller är bättre ju tidigare du tar tabletten efter att du haft oskyddat sex. De kallas ibland för ”dagen-efter-piller”, men kan tas upp till fem dygn efter samlaget, beroende på vilken sort du väljer.

Hur många dagar kan man ta dagen efter piller?

Norlevo och Postinor kan köpas receptfritt på apotek och delas ut gratis på ungdomsmottagning till dig som är under 23. EllaOne är ett akut p-piller, som också ska tas så snabbt som möjligt efter ett oskyddat samlag men som kan tas upp till 120 timmar (fem dygn) efter oskyddat samlag.

Share this post