Populära

Maste man ha Begransningskabel?

Måste man ha Begränsningskabel?

Måste jag gräva ner begränsningskabeln? Nej, det behöver du inte. Om du vill placera begränsningskabeln ovan jord rekommenderar vi däremot att du placerar den så nära marken som möjligt, vilket du gör genom att klippa gräset riktigt kort i områdets ytterkanter.

Måste man ha Begränsningskabel till robotgräsklippare?

Inga robotgräsklippare av detta slag finns dock ännu ute på marknaden. Det finns många uppenbara fördelar med att slippa behöva dra en begränsningskabel runt gräsmattan som ska klippas. Dels slipper man den tidskrävande installationen och dels blir det betydligt enklare om man behöver göra ändringar i efterhand.

Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?

Kan man använda vilken begränsningskabel som helst? Generellt är svaret ja. Även om du har en robotgräsklippare från tex. Husqvarna eller Stiga går det alldeles utmärkt att köpa en begränsningskabel av annat märke.

Kan man använda vilken kabel som helst till robotgräsklippare?

När du anlitar oss för installation av robotgräsklippare ingår alltid begränsningskabel av standardkvalitet i priset. Det är en kabel som är ⌀ 2,7 mm tjock. Ledaren har en kopparklädd och förtennad aluminiumkärna. Standardkabeln passar till alla fabrikat och modeller av robotgräsklippare.

Måste man dra Begränsningskabel runt träd?

Men har träden rötter ovan mark är det risk att roboten fastnar på dem. Då måste du dra begränsningskabeln från trädgårdens kant in runt trädet. Avgränsningskabeln mot hindren läggs tätt i dubbla spår (se ruta) enligt tillverkarens specificering, ofta med bara någon centimeters mellanrum.

Hur nära kan man lägga Begränsningskabel?

Placera begränsningskabeln ca. 30 cm från gräsmattans kant och se till att kabeln ligger stadigt med hjälp av märlorna. Inom loppet av några veckor kommer kabeln att vara helt överväxt och osynlig. Kabeln kan också grävas ner under gräsmattans yta.

Kan man ha vilken Begränsningskabel som helst?

Kan robotgräsklippare gå över stenplattor?

Gångar i nivå med gräsmattan av stenplattor, betong eller asfalt som löper genom trädgården behöver inte markeras ut. Gräsklipparen kör enkelt över dem. Träd behöver heller inte märkas ut, då robotklipparens sensorer känner av trädet vid påkörning och vänder och fortsätter i annan riktning.

Vad kan problemet vara när robotgräsklipparen inte laddar batteriet fast den står vid laddstationen?

Batteriet får inte ladda ur helt Li-jon-batterier får inte ladda ur helt, då är det kört och de kan inte laddas upp igen. Att inte detta inträffar sköter roboten om alldeles själv. Är batterinivån för låg och roboten inte hittar laddstationen så blir robotgräsklipparen stående stilla på gräsmattan, ingen skada skedd.

Share this post