Trendig

Vad ar Daglon?

Vad är Daglön?

Daglön är en fast beräknad inkomst per dag – antingen kalenderdag eller arbetsdag. Den betalas då ut per dag istället för t. ex. månadslön som avser en kalendermånad.

När får man Garantilön?

Det här är garantilön Garantilön är den minimilön du har rätt till om du är anställd på ett bemanningsföretag, även om du inte får uppdrag. Du får den om du är tillgänglig och inte tackar nej till uppdrag som bemanningsföretaget erbjuder dig.

Hur mycket tjänar jag i månaden?

Vi antar att din månadslön är 24 000 kronor och att du började den 21 april, en månad med 30 dagar. Du har jobbat från och med den 21 april till och med 30 april. Antalet anställningsdagar är då 10 dagar. Första lönen blir summan av 24 000 kronor delat med 30 dagar gånger 10 dagar, vilket är 8 000 kronor.

Hur mycket lön får jag i timmen?

De vanligaste omräkningarna av månadslön är: Timlön = månadslönen dividerat med 167. Dagslön = månadslönen dividerat med 21. Dagslön per kalenderdag = månadslönen x 12 dividerat med 365.

Vilka dagar räknas in i en lön?

Vid månadslön är det vanligt att få utbetalning av lönen för innevarande månad. Om lönen betalas ut den 25:e i månaden så innebär det i praktiken att del av lönen betalas ut i förskott eftersom dagarna mellan den 25:e -30:e ännu inte har tjänats in.

Hur räknar man ut sin semesterlön?

Beräkning av semesterlön enligt procentregel 12 procent av den under intjänandeåret sammanlagda utbetalda lönen innan skatt, såväl fast som rörlig lön. Denna summa är den totala semesterlönen. Om du delar summan med 25, får du semesterlönen som ska utbetalas per semesterdag.

Hur mycket är Garantilön?

När uthyrningsbolagen inte har jobb till de anställda har personalen rätt till så kallad garantilön. Den ska vara 90 procent av den lön som den uthyrda haft under de senaste tre månaderna.

Hur fungerar Garantilön?

Garantilönen är avsedd för dagar medarbetaren inte har uppdrag och inte väntas stå till arbetsgivarens förfogande. Det nya är att garantilön också betalas ut dagar som medarbetaren står till arbetsgivarens förfogande och väntar på att bli utbokad på ett uppdrag, utöver lönen för arbetad tid.

Hur räknar jag ut timlön till månadslön?

– Du kan räkna ut timlönen genom att multiplicera månadslönen (före eller efter skatt beroende på vad du vill veta) med 12 månader på ett år. Då får du ut din årslön som du därefter dividerar med antalet veckor per år multiplicerat med antal arbetstimmar per vecka. Exempel: 30 000 x 12 / 52 x 40 = 173,1 kr.

Share this post