Populära

Vad sa i Pluggbox?

Vad så i Pluggbox?

Till exempel passar rosenskära, ringblommor, zinnia, vädd, rudbeckia eller i princip vad som helst. Till pluggboxen är det bra att använda ganska finfördelad jord, eftersom cellerna är små. Här använder jag kompostjord från egen kompost.

Vad är Pluggbrätten?

Pluggbrätten är praktiskt att använda eftersom du får plats med många plantor på liten yta. Pluggbrättet har också fördelen att rötterna störs mindre när de ska planteras ut eller planteras om. Plantor odlade i pluggbrätte är enkla att hantera vid ut- och omplantering.

Vad odla i Rootmaster?

I Rootmaster kan du förså fröer med olika tillväxttid eftersom pluggarna är uppdelade på 4 moduler. På så vis kan du så helt olika sorters plantor – oavsett hur snabbt de gror och växer. Öppna bara den modul som har färdiga plantor för omplantering och låt de andra stå kvar och växa till sig lite till.

Vad är bra att Förodla?

Växthusets grödor som tomater, paprika, aubergine och chili behöver lång utvecklingstid innan det blir skörd så de måste sås tidigt. Till trädgårdslandet är det främst selleri, kål, majs och purjolök som måste förodlas, det mesta sås annars direkt när det blir varmt i jorden.

Hur gör man med torvbriketter?

Torvbriketter är ett fiffigt alternativ, typ kruka och jord i ett. Stoppa i frö i briketternas fördjupning, vattna och låt briketten svälla. Så dina frön och när det är dags för omplantering sätter du hela briketten med plantan direkt i kruka eller i friland.

Hur använder man Rootmaster?

Fyll på vatten i tråget vid behov och låt de späda plantorna spira i din rootmaster. När rötterna efter hand letar sig ut ur pluggcellernas ventilationshål torkar rotändarna ut och nya rötter bildas högre upp. Med hjälp av denna luftbeskärning skapas djupa och välutvecklade rotsystem.

Hur använder man Torvkrukor?

Krukor. Vare sig du väljer torvkrukor eller plastkrukor så kan de flesta plantor stå tills det är dags för utplantering. Om du inte vill omskola plantan kan du fylla krukan med planteringsjord i botten och den övre hälften med såjord.

Vilken jord ska man ha till frön?

Använd färsk jord av den typ som anges på fröpåsen. Anges ingen jordtyp rekommenderas såjord eller svagt gödslad jord blandad med perlit eller finkornigt grus. Små fröer täcks med ett tunt lager grus, sand eller perlit. Större fröer täcks med ett tunt jordlager och ett ytlager av grus, sand eller perlit.

Vilka grönsaker behöver Försås?

Share this post