Frågor

Vad ar Tullvardedeklaration?

Vad är Tullvärdedeklaration?

Tullvärdedeklarationen styrker kostnader och förhållanden som har påverkat priset för den importerade varan. Du behöver endast lämna en tullvärdedeklaration vid värdetull, och inte vid vikttull.

Hur ska man veta tullvärde?

Du behöver betala tull för de flesta varor som importeras till Sverige. För att ta reda på hur hög tullen blir på en vara behöver du räkna fram varans tullvärde. Tullvärdet är varans pris, plus bland annat frakt- och försäkringskostnader, inklusive kostnader för lastning, lossning och hantering fram till EU:s gräns.

Vad är Utläggsersättning?

Utläggsersättning. Tilläggsavgifter för avlägsna och extra avlägsna områden. Vidarebefordringsavgift för tull och skatter.

Vad måste man betala tull för?

Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Vad händer om man inte betalar tullavgift PostNord?

Om avgiften ej betalas in kommer försändelsen att skickas tillbaka till avsändaren. Samtidigt kommer begäran om inbetalning av moms och momsdeklarationsavgiften att annulleras. Man riskerar således inte att få dröjsmålsränta, påminnelseavgifter, inkassokrav eller liknande om man väljer att inte betala.

Varför måste man betala Importmoms?

När du importerar en vara behöver du betala moms, så kallad importmoms. Du som är momsregistrerad betalar momsen till Skatteverket. Du som inte är momsregistrerad betalar till Tullverket. Momsen är 25 procent för de flesta varor.

Vad menas med kostnadsersättning?

Med kostnadsersättning avses en separat ersättning vid sidan av lönen för att täcka avdragsgilla utgifter som en anställd har i tjänsten. Med övrig kostnadsersättning avses annan ersättning än traktamente och reseersättning, till exempel för telefonsamtal eller egna verktyg.

https://www.youtube.com/watch?v=cS7pTOLNZm4

Share this post