Blogga

Vad ar Active Directory och vad ar malet med den?

Vad är Active Directory och vad är målet med den?

Active Directory (AD) heter egentligen Active Directory Domain Services (ADDS) från och med införandet av Server 2008, då katalogtjänsten blev en servertjänst bland andra tjänster. Genom ADDS kan man skapa en skalbar, säker och hanterbar infrastruktur för användare och för resurshantering.

Hur ansluter jag till servern?

PC

  1. Öppna utforskaren. Klicka på “Den här datorn”.
  2. Klicka på fliken “Dator” sedan på “Anslut nätverksenhet”.
  3. Fyll i följande uppgifter: Drive: G: (eller annan lagringsplats du vill ansluta till) Ange mapp du vill ansluta till.
  4. Klicka på Slutför.
  5. Fyll i uppgifterna:
  6. Klicka OK.

Hur fungerar Active Directory?

Active Directory (AD) är en tjänst i Windows Server som används för att hantera och organisera användare, resurser, behörigheter, klienter och servrar. I princip alla stora företag använder AD för att kunna centralisera hanteringen av stora IT-miljöer.

Vad krävs av datorn för att Active Directory skall installeras?

Det finns några saker som vi behöver reda ut innan vi sätter igång. AD bör alltid installeras på en nyuppsatt server. Detta är ett krav från Microsoft för att de skall kunna ge dig support. Under installationen av AD kommer vi även att sätta ett lösenord för Directory Services Restore Mode (DSRM).

Vad är AD integration?

Med en smart AD-integration från Svensk e-identitet får ni smidig åtkomst till alla era inloggningstjänster via det egna Active Directory-kontot.

Vad är ett AD konto?

AD (Active Directory) är en katalogtjänst från Microsoft vilket är ett utmärkt grundkonto att använda för all inloggning. Även i de fall säker inloggning eller tvåfaktorsinloggning (2FA) eftersträvas är det en fördel låta AD-kontot utgöra en av faktorerna.

Kan inte ansluta till servern?

Kontrollera nätverkskabeln eller den trådlösa anslutningen till servern och TV:n. Kontrollera om ditt nätverk är ordentligt konfigurerat på din TV. Kontrollera din nätverkskabel/trådlösa anslutning eller din server. TV:n kan ha förlorat anslutningen till servern.

Vad innebär en trust i Active Directory?

Förtroendesökvägen implementeras av tjänsten Net Logon med hjälp av en autentiserad RPC-anslutning (Remote Procedure Call) till den betrodda domänutfärdaren. En skyddad kanal kan även utökas till andra AD DS-domäner via förtroenderelationer mellan domäner.

Hur installerar man Active Directory?

Installera förutsättningar för Active Directory Det innebär att du måste byta namn på den virtuella datorn, ange en statisk IP-adress och DNS-information och installera verktygen för fjärrserveradministration. Gör följande: Öppna PowerShell ISE som administratör. Kör följande skript.

Vad är AD förkortning för?

– Anno Domini – (”i Herrens år”) – efter Kristi födelse.

Vad är en ad grupp?

En grupp är en uppsättning med användar- och datorkonton, kontakter och andra grupper som kan hanteras som en enhet. Användare och datorer som hör till en viss grupp kallas för gruppmedlemmar. Grupper i Active Directory Domain Services (AD DS) är katalogobjekt som finns i en domän och i organisationsenhetsbehållare.

Share this post