Blogga

Vad betyder Melior?

Vad betyder Melior?

Melior är ett journalsystem som ger stöd för både öppen- och slutenvård. Melior innehåller funktioner för att dokumentera läkemedel, remisser, intyg och mycket annat. Genom SIEview kan alla journaluppgifter från olika Melior-databaser läsas i ett sammanhang.

Hur mycket komptid får man spara GS?

Enligt Henric Ask, förbundsjurist hos LO-TCO Rättsskydd, begränsar inte arbetstidslagen hur mycket innestående komp man kan ha, däremot kan det finnas begränsningar i olika kollektivavtal. Men det gäller att se upp vid konkurser. Då får den anställde endast komptid som är intjänad de senaste tre månaderna.

Vad är Melior och Elvis?

Medicinskt ansvarig sektionschef på enheten är tillsammans med vårdenhetschefen på enheten ansvarig för att rutinen är känd och följs. ELVIS och Melior, dvs THX i ELVIS och THX01 i Melior. sekreterare eller sjuksköterska på avd 12-25. Registering sker i ELVIS och Melior samtidigt.

Vem använder Melior?

Journalsystem: Inom sjukhusvården används Melior som huvudjournalsystem, Obstetrix för förlossningsvården, Ambulink för ambulanssjukvården. Till detta finns ett antal ofta sjukhusspecifika specialistjournalsystem. Inom primärvården används systemen JIII och Medidoc. Byte till nytt gemensamt journalsystem pågår.

Hur många timmar komp får man spara?

I VGRfinns ett sådan avtal som säger att man får spara upp till 200 timmar jourkomp vid varje årsskifte. Det avtalet innehåller dock inte några regler för jourkomp som tjänats in före 2009. Det innebär att VGR har all rätt att betala ut sådan gammal innestående jourkomp redan i år.

Vad menas med Kompsaldo?

Det sparade kompsaldot på ett konto för kompensationsledighet kan tas ut av en anställd i form av betald kompensationsledighet eller i pengar och när uttaget görs så reduceras kompsaldot med det antal timmar som tas ut av den anställde.

Hur använder man Melior?

Dokumentation och registrering av vårdkontakt Vid byte av avdelning inom respektive klinik skrivs daganteckning i Melior. I ELVIS ändrar man till den avdelning patienten flyttas till. (Diagnos och åtgärd skall inte registreras i ELVIS.) Vid byte av klinik ska vårdsammanfattning skrivas i Melior med diagnos och åtgärd.

Vad gäller vid Kompledighet?

Hur mycket kompensationsledighet du har rätt till räknas fram på samma sätt som övertidserättning. Jobbar du över mellan klockan 06.00 och 20.00 en helgfri vardag ska ersättningen för varje övertidstimme vara 1,5 timme. Övertid under andra tider ska ersättas med två timmar för varje övertidstimme.

Hur mycket är en Komptid värd i pengar?

Inom större delen av den privata sektorn ersätts övertidsarbete mellan 06:00 och 20:00 med månadslön/94 per övertidstimme eller 1,5 timmar i kompensationsledighet. Övrig tid är ersättningen månadslön/72 eller 2 komptimmar per övertidstimme. Huvudregeln är att ersättning ska utgå i pengar, annars krävs överenskommelse.

Får man pengar när man är Kompledig?

Du måste komma överens med din arbetsgivare om när du ska ta ut ledigheten. Kompledigt kan du förstås bara få om du har rätt till övertidsersättning. Har du avtalat bort övertidsersättningen har du inte rätt att bli kompenserad, varken genom tid eller pengar, om du jobbar mer än din ordinarie arbetstid.

När 6 juni infaller på en helg?

När nationaldagen infaller under helgen får många en dags ledighet i kompbanken, fri att utnyttja vid ett senare tillfälle under året. Det här regleras genom kollektivavtal. Det är alltså inte givet att just ditt kollektivavtal ger dig en extra ledig dag, men i många fall fungerar det så.

Vilka regioner använder Melior?

Karta över Sveriges journalsystem

Region Primärvård Sjukhus
Region Gävleborg PMO Melior
Region Halland VAS VAS
Region Jämtland Härjedalen Cosmic Cosmic
Region Jönköpings län Cosmic Cosmic

Share this post